Diari La Veu del País Valencià
La COS obté un delegat sindical en la Cooperativa d’Ensenyament
Aire Libre dAlacant

En les eleccions sindicals celebrades el passat 23 de gener, la candidatura presentada per la Coordinadora Obrera Sindical va obtenir 20 vots i un delegat. El nostre company Aquil·les Rubio va resultar elegit en tercer lloc, després del representant de CCOO (24 vots) i de la del STEPV (21 vots). En els darrers 4 anys, la representació sindical en aquesta Cooperativa d’Ensenyament estava repartida entre CCOO (2 delegats) i STEPV (1 delegat).

Amb l’objectiu d’incrementar el grau de solidaritat obrera dins del centre, amb la implicació de les treballadores en el moviment obrer i popular, així com de treballar colze a colze amb la resta de delegats en la representació de les treballadores davant el Consell Rector de la Cooperativa, la feina del nostre company ja ha començat en aquest mes que ha transcorregut; juntament amb la resta de delegats ha mantingut diverses entrevistes per tal de buscar vies de solució a un conflicte entre dues treballadores, i ha impulsat la recollida d’al·legacions al PGOU de València seguint la crida del col·lectiu Per l’Horta. En total, les treballadores del centre han presentat 159 al·legacions, que presentades (no sense entrebancs burocràtics) a la Subdelegació de Govern d’Alacant s’han sumat als milers arreplegades a l’Horta i al conjunt dels Països Catalans.

Noves seccions sindicals de la COS a Escola Valenciana.

Aquesta passada setmana s’ha oficialitzat la creació de les seccions sindicals de la COS als centres de treball de l’entitat cívica Escola Valenciana a les comarques d’Alacant i València.

Després d’estar col·laborant amb la COS durant un temps, i de tenir assessorament i suport des del primer moment amb diferents situacions difícils que afectaren a l’entitat fa un temps (ERO temporal, etc.), diversos treballadors d’Escola vam decidir impulsar les seccions sindicals, com una forma més directa de defensar els nostres interessos com a treballadors, per fer més visible encara el sindicat i per ajudar a reforçar el tarannà democràtic i social d’Escola Valenciana, no només des de la feina essencial que desenvolupa l’entitat en la defensa de la nostra llengua, cultura, escola i país, sinó també per fer més visible encara la defensa dels nostres interessos com a classe treballadora.

Per tot això, animem a totes les companyes i companys treballadors, d’Escola Valenciana o de qualsevol altra empresa, que s’estimen la nostra terra i la nostra llengua, i que a més, volen lluitar pels nostres drets col·lectius com a persones treballadores, que facen el mateix, i que s’organitzen a la COS.

Pel nostre alliberament complet, com a persones, com a classe treballadora i com a poble, seguim, seguirem!!

Entre totes i tots ho podem TOT!!

Coordinadora Obrera Sindical COS
Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans

Comparteix

Icona de pantalla completa