Diari La Veu del País Valencià
Castelló – Les AMPA triaran nova junta directiva de FAPA
Les AMPA triaran nova junta directiva de FAPA en l’assemblea que celebren demà al CEIP Ripollés de Castelló

El procés compta amb una gran participació per part de les associacions, ja que han presentat candidatura 13 persones de centres i municipis diferents

Les associacions de pares i mares escolliran els seus i les seues representants demà dissabte 28 de febrer en l’assemblea extraordinària de FAPA-Castelló que se celebrarà a les 10 hores, en primera convocatòria, i a les 10:30 en segona, al CEIP Ripollés de Castelló. Per tal de facilitar l’assistència a totes les famílies es disposarà del servei de dos monitors de temps lliure que es faran càrrec dels xiquets i xiquetes durant la reunió. El procés per escollir la nova junta directiva de FAPA-Castelló ha comptat amb una àmplia participació per part de les AMPA federades. Un total de 13 pares i mares d’associacions de diferents centres educatius i municipis de la província de Castelló han presentat candidatura per oferir-se a formar part del nou equip de treball que representarà la federació.

Entre els aspirants representar a la federació trobem candidats i candidates d’alguns centres afectats per l’arranjament escolar com el CEIP Herrero, el CEIP Mestre Armelles, el CEIP Mestre Canós o el CEIP Blasco Ibáñez, que formen part de l’associació d’Ampes per la pública de Castelló. També participaranrepresentants deles AMPA del CEIP Gregal i el CEIP Ripollés de Castelló, així com d’altres municipis de la província com els representants dels centres Pius XII, Escultor Ortells i Botànic Calduch de Vila-real o l’IES Jaume I de Borriana. Els candidats i candidates a la junta directiva de FAPA han preparat un projecte conjunt per a presentar davant l’assemblea les principals idees que guiaran la seua acció al capdavant de la federació.

Alguns dels punts més importants, són la defensa de la pertinença i participació en la Confederació Gonzalo Anaya i CEAPA, així com altres organitzacions que defensen els interessos de la comunitat educativa i l’escola pública per col·laborar i sumar esforços. Així mateix, també destaquen la idea de la participació real tant dins de la mateixa federació com en les diferents institucions i organismes en les quals les AMPA tenen representació. En aquest sentit es proposa modificar els estatuts per facilitar la participació de les AMPA en les assemblees i en les decisions i projectes de la mateixa junta directiva així com limitar els mandats.

De la mateixa manera, també es destaca el caràcter d’igualtat per damunt de qualsevol condicionant, pel que es proposarà eliminar el vot de qualitat de la Junta Directiva per tal de donar les mateixes possibilitats d’influir en les votacions a totes les persones, siguen representants, o no, de FAPA. L’equiptambé es compromet a establir mecanismes que garantisquen la transparència com millorar la comunicació i la interacció, per incentivar la participació activa de les AMPA per a qualsevol acord o acció que s’impulse des de la federació. A més, posen en relleu la necessitat de fomentar la solidaritat entre AMPA davant els atacs i retallades que està patint l’escola pública.

Cal recordar que, davant la dimissió en bloc de l’anterior junta directiva en l’última assemblea extraordinària de la federació celebrada el dia 31 de gener de 2015, i davant el buit normatiu en els estatuts d’aquesta entitat, es va constituir una comissió gestora amb l’objectiu de seguir endavant amb l’activitat de la federació. La principal tasca d’aquest equip de treball ha estat convocar la present assemblea per triar representants i serà aquest mateix grup de pares i mares l’encarregat de dirigir-la. Així el principal punt del dia serà l’elecció de la nova junta. Tambés’aprofitarà la trobada per informar sobre el resultat de la mediació amb la confederació Gonzalo Anaya.Aquesta tasca s’ha realitzat per part d’una comissió de mediació que va sorgir en l’última assemblea extraordinària a petició de les AMPA reunides per tal d’evitar que FAPA-Castelló es desvinculara de la confederació Gonzalo Anaya i tractar de solucionar els conflictes.

Comparteix

Icona de pantalla completa