Diari La Veu del País Valencià
Plataforma ciutadana en defensa dels Serveis públics
La Plataforma ciutadana en defensa dels Serveis públics va a acordar en la seua reunió recolzar la Jornada d’informació que organitzará la Plataforma contra el Macroabocador per al dia 28 de Març.

Així mateix en relació a la celebració del pròxim 8 de Març, Dia de les dones treballadores, es va facilitar informació des de XATEBA relativa a la situació i problemàtica de les dones de la ciutat els drets de la qual i condicions de vida han empitjorat notablement a causa d’aquesta crisi ja que han sigut les mes perjudicades per la pèrdua de serveis públics , tant per la pèrdua d’ocupacions com de competències que han hagut de ser assumides per les dones.

Va ser punt central de la reunió la informació sobre la situació creada en els centres de la ciutat que atenen a les persones depenents per la imposició de la Consellería d’una taxa que substitueix al copagament que el TSJ va declarar il.legal. La taxa implica que encara que el 10 % dels usuaris no hauran de pagar res, la resta haurà de fer efectius rebuts que van des de 16 fins a 495 euros mensuals, la qual cosa és un clar abús tenint en compte que el preu total de la plaça és de 550 euros mensuals.

La taxa castiga especialment als dependents que són orfes perquè la Consellería considera que poden fer front a qualsevol taxa amb les seues pensions d’orfandat i discapacitat el que a la llarga els condemna a la indigència.

A hores d’ara ja n’hi ha persones a Xàtiva que estan donant-se de baixa en aquests centres per impossibilitat de fer front a aquests pagaments. Aquesta situació és considerada per la Plataforma no solament injusta, sinó essencialment immoral perquè condemna a les persones depenents a prescindir de l’únic recurs que els permet aspirar a una vida digna

Per açò, i considerant que és especialment greu aquesta problemàtica, la Plataforma juntament amb els representants d’entitats i Associacions va acordar la realització d’una campanya de protesta i sensibilització davant la ciutadania.

Els serveis públics són garantia d’igualtat d’oportunitats per a totes i tots

PLATAFORMA COMARCAL LA COSTERA-LA CANAL EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS

Comparteix

Icona de pantalla completa