Almussafes - 'Projecció-concert de 'Nanuk, l'esquimal'

12 març 2015 01:00h
El Centre Cultural d’Almussafes acull el proper divendres 13 de març, a les 22.30h,  la projecció-concert de "Nanuk, l'esquimal".

Projecció d'una pel·lícula muda representativa dels inicis del cinema, acompanyada amb un concert en directe de música improvisada per a l'ocasió, fonaments de la qual estan articulats en l'àmbit de les últimes tendències musicals, tant en forma com en contingut, i es desenvoluparan mitjançant les tècniques i principis de la creació instantània, la improvisació i el free-jazz. Una proposta altament encisadora i captivadora per a tots els públics.

Nanook of theNorth (també coneguda com a Nanuk l'esquimal) és una pel·lícula muda de l’any 1922 escrita i dirigida i produïda per Robert J. Flaherty amb gent de l’ètnia esquimal altrament, i preferiblement, dits Inuit. Està rodada a l'àrtic del Canadà. La pel·lícula està considerada com el primer documental del cinema. El documental segueix les vides d'un grup d'Inuit, encapçalat per Nanook, qui junt la seua família, mostra com ells viatgen, cerquen menjar i comercien al nord del Québec. Flaherty ens presenta a Nanook, la seua muller Nyla i el seu nadó, Cunayou, com a autèntics herois que s'enfronten a la duresa del territori, un indret on "cap altra raça" hi podria sobreviure.

Una ocasió única d'experimentar com era el cinema mut amb música en viu, i a més amb el gran documental, el primer de la història del cinema (1922), d'una bellesa encara no superada i la música de Josep Lluís Galiana (saxofons) &Avelino Saavedra (percussió, objectes i pedals d’efectes).

Creació musical per:

Josep Lluís Galiana (saxofons)
Avelino Saavedra (bateria processada, percussió, objectes i pedals d’efectes).
 


 
 
 

 
next