Diari La Veu del País Valencià
CCOO – Propostes per recuperar l’educació al País Valencià
FE CCOO PV prepara les propostes per recuperar l’educació al País Valencià

La Federació d’Ensenyament promou la participació per elaborar propostes educatives als partits que poden protagonitzar el canvi polític

Des de la Federació d’Ensenyament de CCOO PV venim reivindicant la necessitat d’un canvi radical en la política educativa que el Partit Popular ha imposat al País Valencià els darrers vint anys i especialment la de les dues darreres legislatures.

La línia política del nostre govern en aquest àmbit ha estat marcada per les retallades en inversió educativa i també per la pèrdua d’accés al dret a l’educació de la classe treballadora.

Davant aquestos atacs a la qualitat i universalitat de l’educació el sindicat continua promovent mobilitzacions unitàries amb la comunitat educativa per promoure el canvi que veiem necessari.

Davant també la possibilitat que de isca un govern de les urnes el proper mes de maig amb voluntat de dur endavant noves polítiques, CCOO PV elabora les seues propostes per poder recuperar el que hem anat perdent aquestos anys de retallades i també per definir un model educatiu integrador, equitatiu, compensador de desigualtats, transformador, laic, de qualitat, que defense la nostra llengua i que respecte i millore els drets laborals de les treballadores i treballadors que ens hi dediquem.

Amb la convicció que aquestes propostes seran més sòlides i efectives com més participades, s’inicia un procés de consulta per poder-les elaborar amb la col·laboració de l’afiliació, de les treballadores i treballadors i de la comunitat educativa. La consulta s’inicia adreçada a l’afiliació, mitjançant formulari en xarxa, entrevistes i assemblees; però també s’obri a la participació de les persones implicades en el sector i a l’àmbit educatiu emprant el diàleg a tots els foros on ens podem trobar.

La campanya amb el títol RECUPEREM L’EDUCACIÓ s’organitza al voltant de tres eixos: un, el dels drets laborals, un altre, el model educatiu i el tercer, la vesant social. Pel que fa al temps dedicat, s’ha pensat en dos períodes per a l’elaboració de les conclusions a partir de les col·laboracions: el primer termini clourà la darrera setmana de març i en aquest període es donarà prioritat al qüestionari en xarxa i servirà per traslladar-les en entrevista als partits que poden dur eixe canvi polític; el segon termini arriba fins el mes de maig i servirà per a guiar l’acció sindical de la FE CCOO PV a partir de la constitució del nou govern autonòmic.

Els canvis polítics s’aconsegueixen dia a dia i la participació de treballadores i treballadors els fa possible. Des de CCOO PV volem més i millor educació i ho lluitem al carrer, a la negociació i també amb la construcció de propostes que ens ajuden a recuperar el futur.

Comparteix

Icona de pantalla completa