Diari La Veu del País Valencià
8é homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista a Callosa d’en Sarrià
Un any més, el Col•lectiu per la Recuperació de la Memòria Històrica de Callosa d’en Sarrià organitza un cap de setmana d’activitats per mantenir viva la memòria dels defensors de la legalitat democràtica i per denunciar que, malgrat el pas dels anys, encara continua sense fer-se justícia ni haver-hi una vertadera reparació de tots els fets de lesa humanitat ocorreguts durant el franquisme i la postguerra espanyola. Tot i això, la Memòria Històrica està ben viva a Callosa. Aquest serà el huitè any consecutiu que el Col·lectiu callosí reivindica, i cada vegada amb un nombre més gran de participants als seus actes, la necessitat d’avançar en el coneixement històric, la justícia i reparació per als represaliats i els seus familiars.

Enguany, per al divendres 27 de març, s’ha organitzat a les 19.30 hores en la Casa de Cultura de Callosa d’en Sarrià, una Conferència anomenada “La transició: un relat de violències”, a càrrec de l’historiador Vicent Galiana Cano.

I per al diumenge 29, tindrà lloc al cementeri de Callosa, el que serà el huité acte d’homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista, en el que cada any hi participen més ciutadans i ciutadanes així com diferents col•lectius i músics, fent d’aquest esdeveniment un acte molt emotiu ple de música, història, memòria, veritat i de molta energia. Energia renovada anualment per tal d’aconseguir que la memòria siga d’una vertadera justícia i reparació i no del dolor d’unes ferides obertes que mai han deixat de sagnar.

Col·lectiu per la Recuperació de la Memòria Històrica de Callosa d’en Sarrià

Comparteix

Icona de pantalla completa