Diari La Veu del País Valencià
FETE-UGT PV rebutja rotundament la negociació del conveni col·lectiu de 25.000 docents en Falles
FETE-UGT PV rebutja rotundament la negociació del conveni col·lectiu de 25.000 docents en Falles

El divendres 13 de març de 2015 arribava a les 14:36h la convocatòria de Taula Tècnica de la Conselleria d’Educació perquè el dia 17 de març a les 9,30h es negocie:

Projecte de Decret del Consell pel qual s’estableix el currículum i es desenvolupa l’ordenació general de l’ESO (200.000 alumnes) i el Batxillerat (64.000) de la Comunitat València.

Projecte d’Ordre per la qual s’estableixen criteris per a la dotació de plantilles i per a la determinació de condicions de treball del professorat en els centres públics que imparteixen AÇÒ, batxillerat i formació professional, (que afecta a uns 25.000 professors).

Per a aquesta negociació se’ns remeten 65 folis de documents, faltant alguns annexos, la qual cosa torna a demostrar la mala fe i la provocació de la Conselleria d’Educació amb:

Menyspreu al professorat que no pot opinar en estar molts de vacances i als temps escolars, en estar molts centres educatius tancats.

Va menysprear a la festivitat de Falles que segons el programa faller avui hi ha recollida de premis de les Comissions Majors i el primer dia de l’Ofrena de Flores.

I menyspreu a la decisió dels tribunals de justícia.

Per tot açò, hem decidit abandonar la Taula Sectorial d’Educació fins que aquesta negociació es produïsca amb temps i garanties suficients, per a no ser còmplices d’una nova falsa negociació.

Recordem que la negociació de plantilles es repeteix en guanyar FETE-UGT PV una sentència en el Tribunal Suprem notificada el 20 de juny de 2014 que anul·la l’Ordre vigent de 2010 per una falta de negociació amb els representants dels treballadors, a la qual han condemnat a la Conselleria a pagar unes costes de 3.000€. Ara la Conselleria repeteix amb premeditació i traïdoria el mateix esquema negociador (s’adjunta sentència, veure argumentació pàg. 7).

S’inicia la negociació d’unes noves plantilles docents sense haver avaluat el resultat de les anteriors que tenen més de 15 anys i que van servir per a la implantació de la LOGSE.

No hi ha una anàlisi de les manques i necessitats del sistema educatiu valencià actual, en els nivells educatius objecte d’aquesta normativa.
No hi ha una valoració dels equips directius sobre quin hauria de ser el millor model de funcionament dels centres educatius del segle XXI.
No hi ha una avaluació dels programes contra el fracàs escolar i abandó de totes aquestes etapes: Programes de Garantia Social, Diversificació, Qualificació Professional, etc.
No hi ha un estudi del funcionament dels Departaments d’Orientació, dels seus recursos, de la seua activitat en relació a l’orientació acadèmica i professional, etc.
No hi ha una enquesta del professorat sobre l’eficàcia i valoració de les mesures d’atenció a la diversitat aplicades durant tots aquests anys.
I un llarg etc. de qüestions que ara en aquesta negociació s’han de tenir en compte.

FETE-UGT PV vol una negociació per a millorar l’educació que siga: seriosa, rigorosa, amb garanties, àmplia, global, feta sobre les necessitats del sistema educatiu valencià, en la qual tinguen participació els centres educatius i la pedra angular dels mateixos: el professorat.

Comparteix

Icona de pantalla completa