STEPV insta a la Conselleria que negocie l’ordre de jornada

11 abril 2015 01:00h
STEPV insta a la Conselleria que negocie l’ordre de jornada i que deixe d’enganyar
 
La Conselleria ha decidit unilateralment no fer extensible la jornada contínua
 
La Conselleria d’Educació ha decidit unilateralment tancar la possibilitat de regular la jornada contínua. La decisió l’ha presa a partir d’un informe sobre els centres que l’estaven aplicant de forma experimental que no s’ha fet públic ni s’ha presentat en cap mesa ni fòrum de negociació amb la comunitat educativa. L’informe, segons Conselleria, desaconsella l’extensió de la jornada contínua.

STEPV rebutja aquesta decisió i insistirà en la possibilitat de negociar l’ordre pendent que possibilitarà als centres educatius que així ho acorden a aplicar la jornada continua. A més, considerem lamentable que la Conselleria no haja convocat la Mesa Sectorial per a tractar el tema i presentar als sindicats l’informe.

Recordem que des de 2009 s’ha tractat en diverses ocasions la jornada contínua, però finalment la Conselleria sempre ha decidit retirar la proposta al·legant l’oposició de les associacions majoritàries de pares i mares.

En novembre de 2014 es va negociar el decret de calendari i jornada escolar i estàvem a l’espera de negociar l’ordre que establiria la possibilitat de triar entre la jornada partida i la contínua. Des de setembre la Consellera d’Educació, M. José Català, està anunciant aquesta negociació, però ara ha decidit arxivar aquesta normativa de forma unilateral.

STEPV exigeix a la Conselleria d’Educació que deixe de marejar la comunitat educativa i d’enganyar-la amb promeses que finalment, i novament, no acompleix.


 
next