Diari La Veu del País Valencià
CCOO acusa la Generalitat de menyspreu cap als policies
CCOO acusa la Generalitat de menyspreu cap als policies locals davant l’amenaça del terrorisme yihadista

El sindicat crida a recolzar la manifestació prevista per al dia 25, a les 11:00, en la Plaça de la Mare de Déu de València, coincidint amb el Ple de les Corts. Davant la falta d’una orientació acordada des de la Generalitat, CCOO insta a alcaldies i prefectures de
policia a prendre les mesures que garantisquen la seguretat dels agents en la seua labor.

El final de legislatura queda marcat per dos fets de transcendència política en matèria de seguretat pública. En primer lloc, el marcat desinterès de la Generalitat per abordar amb promptitud i eficàcia l’amenaça yihadista, al no acceptar les propostes dels sindicats. Aquests destaquen la necessitat d’acords polítics que permeten traslladar a ajuntaments i cossos de policia local els mitjans d’autoprotecció, la formació i protocols necessaris, la suspensió temporal de les patrulles unipersonals mentre dure l’alerta tres, i l’establiment de fórmules d’intercomunicació ràpida d’informació i dades entre els cossos policials.

Per tot açò, CCOO fa responsable a la Generalitat del que poguera ocórrer-li a qualsevol policia local (tant de bo així no ocórrega) en aquestes circumstàncies d’abandó i desídia. La inoperància té responsables i, en aquest cas, el Govern valencià està obligat a minimitzar els riscos dins de les seues possibilitats. A més, les mesures sol·licitades pels sindicats són factibles.

CCOO fa una crida a tots els alcaldes i Prefectures de Policia, perquè prenguen mesures urgents amb vista a garantir la seguretat dels policies locals en el seu treball diari, davant la falta d’una orientació acordada, pactada i unitària des de la Generalitat.

Reserva de places a militars

El segon dels fets denunciats és la pretensió del PP de modificar en solitari la Llei 6/99 de Policia Local en l’últim Ple de la legislatura, per a assegurar la possibilitat que les places vacants existents en els cossos de policia local puguen reservar-se a militars mitjançant oposició restringida. Per a CCOO és un atac directe al principi d’igualtat i restringeix els drets de tots aquells joves que porten anys esperant consolidar o ingressar en la Policia Local, i que les polítiques d’austeritat del PP han fet impossible.

Comparteix

Icona de pantalla completa