Meliana - L’Agrupament Escolta Jaume I celebra el 40 aniversari

29 març 2015 01:00h
AMB EL LEMA ‘FENT CAMÍ, FENT HISTÒRIA’
 
Divendres passat, amb la inauguració d’una exposició retrospectiva, s’iniciaven els actes de celebració del 40 aniversari de l’Agrupament Escolta Jaume I de Meliana, pertanyent al Moviment Escolta de València. L’exposició, instal·lada a l’Institut Municipal de Cultura, estarà oberta fins a l’1 d’abril, de dilluns a divendres, de 17.00 h a 20.00 h.

Com va dir Vicent Peris, membre fundador, “en tots estos anys per l’agrupament han passat més de 1.000 persones que, d’una manera o d’una altra, han quedat vinculades al món de l’escoltisme, amb un bagatge d’experiències que han marcat les seues trajectòries vitals”. Este important nombre de persones es veu reflectit en les dos projeccions fotogràfiques que es poden vore. L’exposició, senyalitzada com un recorregut de rastreig, fa una explicació de l’escoltisme mundial, de l’escoltisme valencià i de la història del Jaume I de Meliana. Fa un respàs dels 40 campaments d’estiu i recrea diferents espais i algunes construccions de troncs típiques, com ara una torre de 3 metres d’alçada. També es recrea un racó dels anomentas llops amb els típics personatges d’El llibre de la selva, de Rudyard Kipling.

En representació del Consell de l’Agrupament, Merce Mellado va destacar “el paper de l’escoltisme en l’educació en el temps lliure, en contacte amb la natura i per mitjà del joc, amb una mètode pedagògic en què els infants i els joves són els protagonistes amb les seues iniciatives i propostes”. Aspectes que també queden ben reflectits en l’exposició. Finalment, l’animadora del grup va incidir en “el bon moment per què travessa l’agrupament, amb un equip d’animadors i animadores cohesionat i dinàmic, i amb gent en totes les seccions, des dels més menuts de 6 anys, els castors, fins als rutes de 17 i 18 anys, un fet que augura la continuïtat de l’agrupament potser per 40 anys més”.
 A l’acte d’inauguració van assistir nombrosos membres de l’agrupament, antics i actuals, a més de l’alcalde de Meliana, Pedro Cuesta, del regidor de Joventut i Cultura, César Rodríguez, altres membres de la corporació i representants de les direccions del Moviment Escolta de València i la Federació d’Escoltisme Valencià.

La resta d’actes previstos per a esta commemoració són un concert el dissabte 27 de març a la sala Maldiva de Meliana, amb un espectacle de màgia i les actuacions de Toni de l’Hostal, The Youth i Dj Biano; un passeig per l’horta el 19 d’abril; i el sopar de celebració el 9 de maig.


 
next