Diari La Veu del País Valencià
Trobada de Joves Independentistes
TROBADA DE JOVES INDEPENDENTISTES “On som els joves?”
Des de fa un grapat de mesos un grup de joves provinents de diverses parts del territori i d’entorns força diferents (assemblees de joves, moviment estudiantil, caus i esplais, grups de defensa del terri- tori…) hem estat reflexionant al voltant de la situació política i social del nostre país, i especial- ment al voltant de tot el que s’ha acabat coneixent com a procés sobiranista i la seva evolució.

Les reflexions generals són clares, arreu dels Països Catalans els moviments pel dret a decidir, per la justícia social i per la democràcia han agafat força, encara que sovint s’hagin materialitzat de forma diferent. A nivell de la Comunitat Autònoma de Catalunya, que és on aquestes reivindica- cions han tingut més pes, hem pogut ser testimonis de les mobilitzacions més grans de la nostra història.

En totes aquestes mobilitzacions hem pogut veure com el jovent hi érem àmpliament presents,
ja que som conscients que la construcció de la República Catalana és una via per construir un futur millor per tots i totes, i especialment per nosaltres, el joves, que hem patit la crisi de forma especial (exili econòmic, atur, precarietat, impossibilitat de marxar de casa els pares…).

Tot i això, sovint hem vist la nostra veu amagada i silenciada, sobretot a mesura que la iniciativa política ha caigut cada cop més en mans dels partits polítics i no de la ciutadania. Aquesta situació ha fet que molts dels somnis que teníem dipositats en la construcció d’un país nou i millor es vegin cada cop més irrealitzables.

Per tot això, hem considerat que era necessari convocar la Trobada de Joves Independentistes del proper 28 de març a Badalona, al CC Can Canyadó. L’objectiu d’aquesta trobada es debatre i reflexionar sobre quina és la situació del país i del seu jovent, i realitzar propostes concretes a des- envolupar per canviar la situació actual.

Comparteix

Icona de pantalla completa