Diari La Veu del País Valencià
CSI•F insta a Conselleria de Sanitat al fet que acate la sentència
CSI•F guanya una sentència que obliga a Sanitat a reconèixer com a triennis els anys de serveis prestats fins a 1987

La resolució judicial arribaria a afectar a 15.000 treballadors, a algun dels quals Conselleria podria deure fins a 10.000 euros

El sindicat CSI•F ha guanyat una sentència que obliga a Conselleria de Sanitat a reconèixer com a triennis els anys de serveis prestats amb anterioritat a l’entrada en vigor del Reial decret 3/1987. Aquest últim va incorporar el concepte de triennis, ja que abans l’Administració establia un premi per antiguitat del 10 per cent. El sindicat reclama l’aplicació de la sentència als fins a 15.000 treballadors que podrien veure’s afectats.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI•F) assenyala que la sentència, dictada pel Jutjat del Contenciós-Administratiu nombre 8 de València, especifica que “el personal estatutari en la nòmina del qual aparega el concepte antiguitat té dret al fet que els anys de serveis prestats abans del RD 3/1987 es computen a l’efecte de triennis”.

CSI•F insta a Conselleria de Sanitat al fet que acate la sentència i al fet que l’aplique d’ofici a tots els possibles afectats. Per aqueix motiu planteja “un recàlcul dels triennis que abona a cada treballador amb serveis prestats abans de la data de publicació del reial decret de 1987”. Aqueix revisió deuria incloure “el total dels anys de serveis prestats, de manera que pague a l’empleat públic la diferència retributiva entre la quantitat percebuda en concepte de triennis i la que realment se li va haver d’abonar”.

La central sindical explica que la sentència estableix un període retroactiu de quatre anys des de la data de sol·licitud. Per tant, els afectats també han de cobrar els diners que Conselleria de Sanitat ha deixat d’abonar-los en els quatre anys anteriors per no aplicar el concepte de triennis correctament.

CSI•F, després d’aquesta sentència guanyada, ha posat els seus serveis jurídics a la disposició de tots els afectats. La central sindical indica que la decisió del tribunal repercuteix en el personal estatutari que tinguera plaça en propietat abans de 1988.

Sobretot es tracta de professionals que han superat en l’actualitat els 55 anys d’edat. A alguns d’ells, després de la resolució, l’Administració deuria quantitats que podrien aconseguir els 10.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa