IV edició del Premi d’Estudis Locals de Carcaixent 'Cronista Víctor Oroval'

12 abril 2015 01:00h
EDICIONS 96 I EL CASAL JAUME I – GRUP ARRELS DE CARCAIXENT  CONVOQUEN EL IV PREMI D’INVESTIGACIÓ LOCAL   “CRONISTA VICTOR OROVAL”
 
El Casal Jaume I – Grup Arrels i l’editorial Edicions 96 han fet públiques les bases de la quarta edició del Premi d’Estudis Locals de Carcaixent “Cronista Víctor Oroval” per reconèixer aquell estudi que contribuïsca al millor coneixement d’un determinat aspecte de Carcaixent: geologia, llengua, ciències naturals, economia, folklore, art, història, etc.
 
El premi, sense dotació econòmica i que es convoca cada dos anys, consisteix a la publicació i divulgació de l’obra guanyadora, i gràcies a ell ja són a l’abast del públic Les muntanyes de Carcaixent, de Vicente Ferrer, i Canvi social i mobilització política a Carcaixent durant la República i la guerra civil (1931-1939), de María José Sigalat, mentre que la darrera edició, la de 2013, el jurat declarà el premi desert.
 
La data límit per al lliurament dels treballs d’aquesta quarta edició és el 7 de setembre de 2015. La resolució del premi està prevista per al mes d’octubre de 2015, quan el jurat, format per l’historiador Tomàs Peris, la biblioteconomista Amanda Ribera i el filòleg Josep Calataiud, donarà a conèixer el nom de la persona guanyadora.
 
Víctor Oroval i Tomàs és, sens dubte, una de les figures més importants de l’àmbit cultural carcaixentí del segle XX, sempre compromés amb la seua llengua i amb la seua ciutat.
 
El Casal Jaume I – Grup Arrels de Carcaixent és una associació cultural, inclosa en la xarxa de Casals Jaume I d’Acció Cultural del País Valencià. Ofereix des de l’any 2000 una programació estable d’activitats dirigida tant a socis com al públic en general. El Grup Arrels és l’entitat hereva de l’associació juvenil del mateix nom constituïda el 1989, i té una trajectòria més que consolidada pel que fa al seu treball en l’àmbit cultural i el de la política no-institucional, sempre des d’un punt de vista nacionalista i d’esquerres.
 
Edicions 96 és una editorial de Carcaixent, amb un ampli catàleg de publicacions en continu creixement, principalment en valencià. En aquest catàleg s’inclouen llibres adreçats a primers lectors, novel·la d'adults, assaig o poesia, a més de recursos educatius i la seua conegudíssima línia d'agendes.


 

Descargas

next