Diari La Veu del País Valencià
Coordinadora valenciana de la campanya contra el TTIP
Hui, dijous 16 d’abril, a les 11:30, en la seu d’ATTAC, la coordinadora valenciana de la campanya contra el TTIP ha tingut un encontre informatiu amb els mitjans de comunicació per tal de donar a conèixer algunes de les novetats en la negociació entre la Comissió Europea i Estats Units del Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions.

Un Tractat, el TTIP (Transantlantic Trade and Investment Partnership) que en paraules de Patricia, la portaveu de la coordinadora, “retalla la sobirania dels pobles i redueix la democràcia i la capacitat de decisió de la ciutadania”, a més de donar carta blanca a agressions al medi ambient, com legalitzar l’extracció de combustibles fòssils amb la tècnica de la fracturació hidràulica (fracking).

La coordinadora valenciana es suma al Dia d’Acció Global contra el TTIP i altres tractats de lliure comerç, com el TISA i el CETA, que posen els interessos del capital financer per davant dels drets de les persones. Una jornada de protesta que es farà el proper dissabte 18 d’abril, i a la que més de 400 grans ciutats de tot el món s’han afegit.

A València, la coordinadora de la que formen part en estos moments 45 organitzacions socials, associacions, sindicats i partits, ha convocat una manifestació que eixirà el mateix dia 18, a les 18h, des de la plaça Sant Agustí. Un cavall de Troia –metàfora del TTIP- obrirà la manifestació que contarà amb la participació de col·lectius especialment afectats per aquest Tractat, com són el sanitari, el agrícola o el del transport.

La Roda de premsa ha acabat amb una crida a tots els valencians i valencianes per a que participen en esta acció on es demana més democràcia en la presa de decisions per part de la Comissió Europea i que no es signe cap acord per part de les autoritats comunitàries que supose retallar drets i llibertats de la ciutadania.

COORDINADORA VALENCIANA CAMPANYA CONTRA TTIP

Comparteix

Icona de pantalla completa