Diari La Veu del País Valencià
‘Plantada’ massiva pel català!
Més de 300 persones participaran demà en una “plantada” massiva pel català a la plaça del Born de Barcelona

Nombroses cares conegudes de la societat civil i la cultura, com Carme Forcadell, Montserrat Carulla, Anna Sahun, Pau Roca, Jordi Martínez, Joel Joan, Natxo Tarrés, Joan-Lluís Bozzo, Pere Tàpies, Sergi de Meià o Marc Giró, entre moltes altres, participaran en l’acció i es “plantaran” pel català.

La Plataforma per la Llengua i 27 entitats de persones immigrades organitzen conjuntament l’acte “Planta’t! Compromís pel nou país”

Els participants es “plantaran” en 300 testos gegants amb els quals es dibuixarà al mig de la plaça una gran silueta dels territoris de parla catalana. Cada test simbolitzarà una de les aproximadament
300 llengües que es parlen a casa nostra

Aquesta acció pretén reivindicar el català com a llengua comuna del nou país i com a vertebradora de la diversitat lingüística

Per participar en l’acció i formar part d’aquest gran mosaic, cal inscriure’s prèviament a través del web plantatpelcatala.cat.

La Plataforma per la Llengua també insta a participar en la campanya per les xarxes socials, publicant una foto plantant-se pel català amb el hashtag #joemplanto

Consulteu aquí l’espot de la campanya, que compta amb cares conegudes com els actors Quim Masferrer i Anna Sahun, el músic Natxo Tarrés o el xef Ly Leap

Reivindicar el paper del català com a llengua comuna i pal de paller de la diversitat lingüística que conviu a casa nostra i sensibilitzar tota la ciutadania que ens cal impulsar una actitud lingüística solidària i responsable amb les persones immigrades, independentment del seu origen. Aquest és l’objectiu de la massiva acció de sensibilització que la Plataforma per la Llengua i 27 entitats de persones immigrades organitzen el pròxim dissabte 18 d’abril a les 12.00 h la plaça del Born de Barcelona.

Les entitats promouen aquest dia una “plantada” massiva pel català: al bell mig de la plaça del Born s’aplegaran de manera simultània 300 persones que a les 12 en punt del migdia es “plantaran” simbòlicament en testos gegants. Cada test simbolitzarà una de les prop de 300 llengües que es parlen a casa nostra, i amb tots aquests testos es dibuixarà al terra la silueta del mapa dels territoris on es parla el català. Una foto aèria recollirà gràficament l’acció, i també s’elaborarà un vídeo posterior per fer córrer el missatge a través de les xarxes socials. El conegut actor Quim Masferrer conduirà i dinamitzarà l’acte.

Nombroses cares conegudes

No serà l’única cara coneguda que els participants en l’acte podran reconèixer: nombroses cares conegudes de la societat civil i la cultura, com la presidenta de l’Assemblea Nacional catalana, Carme Forcadell, les actrius i actors Montserrat Carulla, Anna Sahun, Pau Roca, Jordi Martínez i Joel Joan, el músic Natxo Tarrés, el director teatral Joan-Lluís Bozzo, el gastrònom i comunicador Pere Tàpies, el xef Sergi de Meià o el periodista Marc Giró, entre moltes altres, participaran en l’acció i es “plantaran” també pel català.

Per participar en l’acció i contribuir a dibuixar aquest mapa gegant, cal inscriure’s a través del web plantatpelcatala.cat. Els inscrits poden, a través del formulari d’inscripció, escollir quina llengua volen representar de les prop de 300 que es parlen als territoris de parla catalana. Les inscripcions van a bon ritme i gairebé tots els testos ja estan ocupats.

De manera paral·lela a la plantada física del dia 18, hi ha també la possibilitat de participar en la campanya de manera virtual, a través de les xarxes socials. Des d’ara i fins el dia 18 inclòs, s’obre un concurs per triar la millor foto “plantant-se” pel català. Totes les fotos que es publiquin via Twitter, Instagram o Facebook amb el hashtag #joemplanto participaran en el concurs. En el que portem de campanya ja han arribat prop d’un centenar de fotos. Les cinc millors tindran premi: una capsa regal amb 180 experiències de “Fent País!, oci i turisme de proximitat”.

La iniciativa d’aquest any és organitzada conjuntament per les següents entitats: Plataforma per la Llengua, Amazan-Promoció Sociocultural i Desenvolupament, Asemblea Cultural Galega de Barcelona (ACGB), Asociación de Mujeres Ecuato- Guineanas E’Waiso Ipola, Associació Alamanah, Associació AMICAL d’Immigrants


Marroquins a Catalunya, Associació Catalana de Residents Senegalesos (ACRS), Associació Cultural Catalana Polonesa (ACCP), Associació Cultural, Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP), Associació Cultural Mexicano Catalana (MEXCAT), Associació d’Amics del Poble Marroquí (ITRAN), Associació d’Estudiants i Investigadors Xinesos de Barcelona (AEICB), Associació de Dones Amazigues – Tamettut, Associació de Treballadors Pakistanesos (ATP), Associació Espiritu de Santa Cruz, Associació Músics per la Pau i la Integració, Casa Eslava, Centre Cultural Islàmic Camí de la Pau, Centro Boliviano Catalán, Comunitat Palestina de Catalunya, Cornellà Sense Fronteres, El Miradors dels Immigrants, Els Altres Andalusos, Federación de Entidades Americanas en Catalunya (FASAMCAT), Federación d’Entitats Bolivianes a Catalunya (FEDEBOL), Federación d’Entitats Equatorianes a Catalunya (FEECAT), Federació d’Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (FEDELATINA) i La Llum del Nord – Associació per a la ciutadania i cooperació entre pobles. La campanya és possible gràcies a la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, Ferrocarrils de Catalunya, Abacus Cooperativa, Sorli Discau, els cinemes Girona, Texas i Boliche, “Fent País!” i diversos mitjans de comunicació.
>

Comparteix

Icona de pantalla completa