'Caixa Popular. Un model de banca cooperativa social i diferent', segon llibre de Vincle Editorial

27 abril 2015 01:00h
VINCLE EDITORIAL ESTUDIA EN EL SEU SEGON LLIBRE L’ÈXIT DE CAIXA POPULAR

-Escrit per Vanessa Campos i Climent i Joan Ramon Sanchis-Palacio, és llança simultàniament en valencià i castellà
-La presentació tindrà lloc el pròxim 28 d’abril a la Fira del Llibre de València
 
L’estudi del cas d’èxit de Caixa Popular dins el sector financer valencià és l’objecte de Caixa Popular. Un model de banca cooperativa social i diferent, segon llibre de Vincle Editorial, que es llança simultàniament en valencià i castellà.
 
L’obra està escrita pels professors Vanessa Campos Climent, Doctora en Economia Social, i Joan Ramon Sanchis Palacio, Catedràtic de la Universitat de València i Director de IUDESCOOP, i descriu la trajectòria de Caixa Popular al llarg dels seus quasi 40 anys d'història, analitzada des d'una visió externa i professional el seu model de negoci.
 
Per la seua condició de cooperativa de treball associat i de segon grau, el seu model està basat en la democràcia i en la cooperació, sent diferent de la resta de bancs i caixes. Es tracta d'un banc que està governat pels seus treballadors, en la seua condició de socis de treball, i per les seues cooperatives clients, en la seua condició de cooperatives associades; la qual cosa li dóna un caràcter diferenciador molt evident.
 
Caixa Popular ha aconseguit sobreviure en unes condicions econòmiques solvents, a la vegada que ha realitzat una tasca clau en el desenvolupament del cooperativisme de Treball Associat valencià, assessorant i orientant altres cooperatives en la seua creació i posterior creixement, a més de finançar les seues activitats.
 
La presentació de Caixa Popular. Un model de banca cooperativa social i diferent tindrà lloc el proper dimarts 28 d’abril a les 19:30 hores en la Fira del Llibre de València. En l’acte intervindran, a més dels autors, Josep Maria Soriano, president de Caixa Popular; Vicent Soler, degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, i Manuel Ferrer, consultor emèrit de Deloitte.
 
 
Sobre els autors
 
Vanessa Campos i Climentés doctora en Economia Social i Cooperatives per la Universitat de València, professora ajudant doctora del Departament de Direcció d’Empreses “J.J. Renau Piqueras” i investigadora de l’Institut d’Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Empreniment (IUDESCOOP) de la mateixa universitat.
 
Coautora d’El modelo Consum, en aquesta mateixa col•lecció. Ha participat en diversos projectes d’investigació d’àmbit nacional i internacional.
 
Joan Ramon Sanchis-Palacio és catedràtic d’Universitat, Director d’IUDESCOOP, director del Màster Universitari en Economia Social de la Universitat de València. Consultor estratègic especialitzat en Administració i direcció d’empreses Cooperatives i d’Economia Social. És autor dels llibres La banca que necesitamos i Las cooperativas de crédito en España, i en aquesta mateixa col•lecció és coautor d’El modelo Consum.
 
Sobre Vincle
 
Vincle és una iniciativa editorial especialitzada en literatura empresarial. El seu principal objectiu és contribuir a l'anàlisi i difusió de casos d'èxits d'empreses sòlides amb implantació a la Comunitat Valenciana, que són referents en diversos sectors de l'activitat econòmica nacional o internacional.
 
Els llibres, escrits en un to divulgatiu i de fàcil lectura, estan dirigits a tots els interessats en temes econòmics i empresarials.

Caixa Popular. Un model de banca cooperativa social i diferent és el segon títol de l’editorial, després d’El modelo Consum. En ambdós casos l’edició ha comptat amb la col·laboració de la Facultat d’Economia de la Universitat de València.


 
next