Diari La Veu del País Valencià
La Plataforma guanya definitivament el recurs contra la taxa del COR de 2012
Està estudiant amb el seu equip jurídic com aconseguir que la sentència supose que es tornen els diners a tots els ciutadans.

La Plataforma contra el Macroabocador de Llanera ha rebut la sentència del TSJ que certifica que el rebut que el 2012 va cobrar el COR als ciutadans era il·legal. Com que la sentència s’havia de presentar a nom d’un particular, de moment aquesta decisió judicial sols afecta a esta persona, però la Plataforma ja està estudiant amb el seu equip jurídic com es podria fer extensiva a la resta de la ciutadania.

Aquesta sentència es produeix com a resultat del recurs que el COR va presentar a altra anterior (de febrer de 2014) que ja va donar la raó a la Plataforma declarant la il·legalitat de l’Ordenança Fiscal, en entendre en síntesi que l’ordenança mancava de l’estudi econòmic financer suficient no existint concordança entre el cost de servei i l’import de la taxa.

Ha arribat el moment que els responsables del COR comencen a assumir les responsabilitats d’una gestió que, a banda de voler imposar un model de gestió de residus perillós, contaminant i caduc; és cara per als ciutadans i està plena d’ombres i moments lamentables i tristes. Aquesta sentència junt al rebuig del primer projecte de macroabocador presentat en Llanera o els malbarataments continus dels diners del COR en campanyes publicitàries innecessàries mentre s’oblida l’educació ambiental, per citar sols alguns exemples, dibuixen un panorama que a altres llocs s’hauria traduït ja en dimissions.

Uns despropòsits que encara continuen amb el nou projecte de macroabocador per a Llanera i contra el que la Plataforma ja ha presentat les necessàries al·legacions. Un projecte que, per exemple, vol instal·lar l’abocador dins del perímetre de protecció d’un pou d’aigües potables o que es presenta amb estudis incomplets i amb proves tècniques que demostren que precisament no és un lloc adequat i segur per a eixe tipus d’instal·lacions. És el moment que el COR canvie de gestors i de rumb.

Un nou rumb amb propostes més sostenibles com les que la Plataforma va presentar el 28 de març en una jornada a Xàtiva. Experiències del nostre estat que mostren a les clares que es poden gestionar els residus sense posar en perill a ningú al temps que es generen llocs de treball en sectors com el del reciclatge o el compostatge.

La Plataforma treballarà perquè esta sentència es puga fer extensible a tota la ciutadania i continuarà amb els procediments legals que ja ha iniciat per a tombar les taxes de 2013 i 2014.

Plataforma no al Macroabocador

Comparteix

Icona de pantalla completa