Diari La Veu del País Valencià
Lambda proposa lectures infantils
Lambda proposa lectures infantils sobre diversitat sexual, familiar i de gènere en el Dia Internacional del Llibre

Des del grup d’Educació de Lambda animen a les escoles a crear “Biblioteques de colors”, espais amb contes i guies que aborden la diversitat.

Demà, 23 d’abril, és el Dia del Llibre, una data que el grup d’Educació de Lambda-col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals celebra convidant als centres escolars a crear “Biblioteques de colors”, espais on docents i xiquets i xiquetes d’Infantil i Primària puguen trobar llibres que aborden la diversitat familiar, afectiva i de gènere.

En la seua proposta, Lambda arreplega una cuidada selecció de contes i guies que superen els models tradicionals que habitualment apareixen en la literatura infantil, ajudant a abordar la diversitat fora de l’heterosexisme i el masclisme.
Abordar la diversitat a través de referents positius ajuda a les i els menors a treballar la discriminació abans d’interioritzar-la i els dóna eines per a enfrontar-se a realitats conegudes o desconegudes com les famílies amb dues mares o pares, les parelles del mateix sexe o la diversitat de gènere.

Tal com destaca Fani Boronat, coordinadora general de Lambda, “hem constatat que com més prompte es comença a treballar la diversitat sexual i de gènere més possibilitats hi ha que no es produïsquen situacions d’assetjament en un futur. Desitgem que aquesta guia siga d’utilitat per a les i els mestres i que, d’una vegada per sempre, la diversitat sexual i de gènere ocupe un espai en les prestatgeries de les biblioteques de totes les escoles i pose a l’abast dels nostres menuts, i no tan menuts, la realitat de que som persones diverses, sentim de maneres diferents i açò és una cosa positiva que ens enriqueix”.

Comparteix

Icona de pantalla completa