Diari La Veu del País Valencià
El Curs Oficial de l’Institut Passivhaus arriba a València
L’estàndard Passivhaus comença a instaurar-se en territori valencià. Ja s’estan construint els primers edificis baix els criteris que marca el Passivhaus Institute i el proper mes de juny començarà, per primera vegada a València, la formació especialitzada que permetrà als professionals de l’edificació dissenyar i construir edificis baix els criteris de l’esmentat estàndard.

Durant els dies 8, 9, 11 i 12 de juny tindrà lloc el Curs Oficial de Tècnic d’execució d’obra per a edificis de consum quasi nul baix estàndard Passivhaus (Tradesperson PHI) així com l’Examen Oficial de Certificació el dia 19 de juny. Tant el curs com l’examen es realitzaran a l’Aula de Formació de l’Agència Energètica de la Ribera (Sueca).

Segons la directiva 31/2010/UE, l’any 2018 entraran en vigor els Edificis de Consum Quasi Nul, els quals fixen el cànon de l’eficiència energètica en la construcció. A l’hora de construir, això implica la necessitat de noves capacitacions tècniques i conceptuals tant per a realitzar el disseny dels edificis com per a l’execució d’obra. Actualment, l’Estàndard Passivhaus és l’estàndard que millor respon a aquests requisits.

El curs està dirigit a arquitectes, arquitectes tècnics, enginyers, enginyers tècnics, promotors, encarregats d’obra, operaris, instal·ladors i altres professionals de la construcció.

Tant el Curs com l’Examen es duen a terme sota llicència exclusiva de l’Passivhaus Institut utilitzant materials, textos i continguts originals, amb casos i exemples reals, d’acord sempre als seus protocols oficials. Els participants adquiriran els coneixements necessaris per superar l’examen oficial del Passivhaus Institut i rebran el títol internacional de “Certified Passive House Tradesperson”.

Comparteix

Icona de pantalla completa