Diari La Veu del País Valencià
Debat-col·loqui sobre el futur de la propera Ràdio Televisió Valenciana
“TOT ESTÀ PER FER, RECUPEREM RTVV!”

DEBAT I PROJECCIÓDEL DOCUMENTAL FENT MEMÒRIA…RTVV

El proper DIMARTS 5 DE MAIG A LES 19h, es presentarà a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) el documental “Fent memòria…RTVV”, a continuació hi haurà un debat-col·loqui sobre el futur de la propera Ràdio Televisió Valenciana.
El documentari “Fent memòria…RTVV” conta la història de Ràdio Televisió Valenciana, narrada per alguns dels seus extreballadors. Aquest documentari està fet amb la intenció de mantindre viva la flama de la lluita pel dret de tots els valencians i valencianes a tindre una ràdio i una televisió en la nostra llengua. Els que hem fet el documental hem estat passant, i seguim passant, el documentari per diferents ciutats del País Valencià, per contar als ciutadans i ciutadanes per què s’ha esdevingut el tancament de la ràdio i la televisió públiques dels valencians.Es tracta d’un treball fet per dos joves carcaixentins de 13 anys i gravat a la ciutat de València on allí parlen amb alguns dels extreballadors de la Ràdio i Televisió públiques valencianes. Esther Andrés feu de càmera, mentre l’altre jove Sergi Moyano exerceix d’entrevistador als distints presentadors de la ràdio i televisió que hi intervenen, que expliquen amb detall què és el que va passar i per què, fent memòria de tots els anys de Ràdio Televisió Valenciana.

En primer lloc es farà una petita introducció sobre el “per què” del documental i a continuació es projectarà el documental, que té una durada d’uns 34 minuts. Després tindrà lloc el debat sobre el tancament de RTVV, però també sobre el futur dels mitjans audiovisuals valencians i sobre la situació del panorama comunicatiu valencià. També es parlarà sobre l’ús del català a Ràdio Televisió Valenciana i la futura RTVV.

Al debat intervindran Rosa Solbes (expresidenta de la Unió de Periodistes Valencians i membre del consell d’administració de Ràdio Televisió Valenciana), Toni Gisbert (secretari d’Acció Cultural del País Valencià), Ricard Prats (mànager i productor musical), Reis Juan (periodista i extreballadora de Ràdio 9) i Sergi Moyano (jove creador del documental “Fent memòria…RTVV”).

ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ

FENT MEMÒRIA…RTVV

Comparteix

Icona de pantalla completa