Diari La Veu del País Valencià
Benilloba – Carles Cortés presenta la seua darrera novel·la
Carles Cortés presenta la seua darrera novel·la “La clau que obria tots els panys” a Benilloba

Dissabte 2 de maig, l’autor presenta la seua darrera obra de la mà de Compromís Benilloba i presentat per l’historiador de la localitat, Enric Morrió.

El llibre forma part de la col·lecció Espurna de l’editorial Bromera i compta amb una guia didàctica que la completa.

L’escriptor alcoià, Carles Cortés, presenta aquest dissabte, a partir de les 19 hores, la seua darrera novel·la al Patronat. Centre Parroquial, en un acte que serà presentat per l’historiador de Benilloba, Enric Morrió en un acte organitzat per Compromís.

Carlés Cortés, doctor en Filologia Catalana i professor de literatura catalana contemporània a la Universitat d’Alacant, és en l’actualitat vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística en la mateixa universitat i autor de diferents obres que han rebut premis diversos.

Amb aquesta darerra novel·la, editada per Bromera en la seua col·lecció Espurna, Cortés, ofereix al lector una nova faceta com a escriptor, amb una obra fantàstica que res te a veure amb els seus treballs anteriors i que el trasllada a l’Illa d’Incastruç, els habitants de la qual es regeixen per la Norma, on fan escola de nit, el sol es pon per l’est i els habitants tenen prohibit eixir de l’illa abans dels trenta anys.

El protagonista de “La clau que obria tots els panys”, un adolescent aventurer, és Toni, qui decideix desobeïr els dictats de la Norma, que limita i ordena les accions dels habitants de l’illa i es llança a un viatge fantàstic, ajudat per un amulet amb vida pròpia en forma de raïm, amb el qual explorarà més enllà dels limits prohibits, tot descobrint les misterioses coves de l’illa i anant més enllà de la mar, on diuen, que tot és a l’inrevés que al seu món.

Amb aquesta novel·la fantàstica, Carles Cortés, ofereix una nova vessant en la seua obra literària, traslladant-se a un món fantàstic en el qual les limitacions i les normes imposades són una barrera per a la vida dels seus habitants. L’autor alcoià utilitza un adolescent, la seua curiositat, imaginació i en especial les seues ansies de coneixement, per a trencar amb la Norma i anar més enllà. Carles Cortés, com el protagonista de la seua novel·la, Toni, vol donar la volta al món el que viu amb una proposta engrescadora, fresca i de plena actualitat per a tots els públics.

Al llibre l’acompanya una guia didàctica per al seu ús als centres educatius que complementa l’obra i que ofereix la possibilitat de fer un acurat anàlisi de l’obra, de les localitzacions, paisatges i personatges a més de reflexions i treballs relacionats amb el nostre entorn més proper.

Compromís per Benilloba

Comparteix

Icona de pantalla completa