Diari La Veu del País Valencià
Agraïment pel carrer dedicat a Andreu Castillejos
Agraïment a la Junta de Govern Local i a l’Alcalde d’Elx:
Des d’Acpv-Casal Jaume I d’Elx, agraïm a l’alcalde d’Elx Carlos González Serna i a la junta de govern local la seua sensibilitat democràtica, per l’homenatge que li faran a l’artista Andreu Castillejos i Furió dedicant-li un carrer de la ciutat en el barri on va nàixer.

Agraïm que hàgeu tingut en compte una persona com Andreu Castillejos, tan vinculada a la lluita per la democràcia a la nostra ciutat.

Cal remarcar el caràcter humanista de l’Andreu i la seua defensa dels drets humans i de les llibertats democràtiques durant la dictadura franquista. Recentment un dels últims murals que va realitzar va ser un mural en el cementeri per la memòria històrica en honor i record de 100 joves afusellats pel franquisme.

El seu caràcter de persona sensible vinculada a la solidaritat, amb el patiment de l’ésser humà en qualsevol racó del món. Compromès amb el seu poble, la seua cultura i llengua pròpies. La gran aportació artística al coneixement internacional de la Festa o Misteri d’Elx.

La gran tasca educativa feta en el món plàstic en gran part dels col·legis de la zona nord de la nostra ciutat i camp d’Elx i altres zones de la ciutat: els murals que encara queden en les escoles mostren la seua passió per possibilitar l’educació artística amb contingut popular entre la població en edat escolar.

Felicitem la junta de govern local pel canvi de denominació del carrer de José Maria Pemán, que passarà a denominar-se de l’artista i humanista Andreu Castillejos Furió en compliment i aplicació de la Llei de la Memòria Històrica aprovada pel Congrés dels Diputats el 31 d’octubre de 2007, que entre altres disposicions requereix a les administracions competents ja siguen locals, autonòmiques o estatals la retirada de la simbologia de la dictadura franquista de la llista de carrers, vials, rotondes, monuments, plaques commemoratives, denominacions de centres, recintes, immobles i serveis públics de persones que van participar en la revolta i col·laboradors del règim feixista. En tota la Comunitat Europea no hi ha cap carrer dedicat Hitler o Mussolini ni a cap dictador o col·laboradors, tan sols a l’estat espanyol, hi ha alguns municipis que fins ara no han aplicat la llei.

Tot això fa que la decisió de l’alcalde i la junta de govern local siga el millor reconeixement que es podia fer a un home bo i ciutadà exemplar a l’hora de defensar el Patrimoni del poble d’Elx.

Junta d’Acpv-Casal Jaume I d’Elx

Comparteix

Icona de pantalla completa