Diari La Veu del País Valencià
SES Cabanes representarà la Universitat Jaume I en la final absoluta de la #Lligadedebat
SES Cabanes representarà la Universitat Jaume I en la final absoluta de la #Lligadedebat a Barcelona

-El jurat ha considerat Marina Carrero Pérez com la millor oradora.
-El 28, 29 i 30 d’abril se celebrarà la final de la competició a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
-En total, 205 alumnes de 41 centres educatius del País Valencià han participat en les tres fases locals de la Lliga de Debat disputades a Alacant, Elx, València i Castelló.

25 alumnes dels centres educatius IES Joan Baptista Porcar de Castelló, SES Cabanes, IES Ximén d’Urrea de l’Alcora, IES Benigasló de la Vall d’Uixó i IES Almenara, han desenvolupat la fase local de la Lliga de debat de Batxillerat i Secundària a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I de Castelló, organitzada per Escola Valenciana, la Xarxa Vives i la Universitat Jaume I.

SES Cabanes ha guanyat la final local de la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat corresponent a la demarcació de Castelló, per la qual cosa, serà el centre que representarà la Universitat Jaume I de Castelló en la final absoluta, que se celebrarà els dies 28, 29 i 30 d’abril a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. El tribunal, format per Manel Pitarch, Lorena Manrique, Avel·lí Flors, Andreu Beltran i Balma Pardo, ha aprofitat aquesta última fase de la Lliga a Castelló per fer menció d’una jove, Marina Carrero Pérez, que ha destacat per ser la millor oradora de la competició.
L’IES Ximén d’Urrea de l’Alcora i SES Cabanes han sigut els dos equips que han superat les eliminatòries i s’han classificat per a la fase final. Qualitats com la capacitat de treballar en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en l’oratòria, l’originalitat del discurs, el bon domini del tema de debat, l’ordenació lògica de les idees, la recerca d’informació, l’adequació en cada intervenció o la correcció tant semàntica com formal, entre d’altres, han sigut les destreses que el jurat ha tingut en compte a l’hora de valorar els grups de debat i decidir que SES Cabanes obtenia la millor puntuació.

En total, l’actual edició de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat ha comptat amb la participació de 205 alumnes procedents de 41 centres educatius adscrits a les cinc universitats públiques del País Valencià: la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat d’Alacant, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa