Diari La Veu del País Valencià
50 Aniversari del grup Teló Teatre de Cocentaina
ACTIVITATS PER A CELEBRAR EL 50 ANIVERSARI DE LA FUNDACIÓ

Aquest any el grup Teló Teatre de Cocentaina està immers en una sèrie d’activitats molt Importants, ja que celebra el 50 Aniversari de la seua fundació, i per això al llarg de tot aquest any hi ha programades xerrades, conferències, muntatges poètics, obres teatrals, cursos, etc.

Ja al mes de febrer, el mes teatrer a Cocentaina, es va celebrar la XVIII edició de la Mostra de Teatre Amateur “Vila de Cocentaina” que, a més de grups convidats aficionats, va tenir la seua culminació amb la posada en escena de l’obra de Federico García Lorca, “bodas de sangre”, a càrrec de “Teló Teatre”. L’obra va ser un veritable èxit tant de públic com artístic. Sota la direcció de Paco Insa, i amb la col·laboració del ballet d’Alicia Montava, va fer les delícies del públic assistent, deixant patent el grau compromís amb l’escenari de Teló Teatre i de la qualitat teatral del grup, encara que amateur, sempre supera, amb èxit, els reptes cada vegada més alts als que s’enfronta.

Seguint amb la celebració del 50 aniversari i aprofitant que la Generalitat Valenciana va declarar el 2017 any de “Miguel Hernández”, en el 75 aniversari de la seua mort, Teló Teatre ha organitzat per al proper dimecres dia 15 de març a les 20:00 hores, al “Centre Cultural El Teular”, una conferència sota el títol: MIGUEL HERNÁNDEZ, UN POETA SINGULAR”, a càrrec de Carmen Alemany Bay.

La conferenciant, Carmen Alemany Bay, és catedràtica de Literatura de la Universitat d’Alacant, directora del Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, coautora de “Obres completes” de 1992, i autora de l’antologia i editora de l’obra completa de Miguel Hernández. Va presidir en 1992 el “Tercer Congrés Internacional de Miguel Hernández”.

Aquesta activitat organitzada per Teló Teatre compta amb la col·laboració de la Seu Universitaria de Cocentaina, la Fundació Cultural Miguel Hernández i la regidoría de Cultura de l’Ajuntament de Cocentaina.

Teló Teatre de Cocentaina

Comparteix

Icona de pantalla completa