Diari La Veu del País Valencià
Comença la gira ‘Cendra i or’ dels Smoking souls
VALÈNCIA i PEDREGUER ACULLEN ELS PRIMERS CONCERTS DE PRESENTACIÓ DEL NOU DISC d’SMOKING SOULS «CENDRA I OR»
El grup inicia la gira més potent i arriscada a l’Horta i la Marina Alta amb les entrades exhaurides a València i Barcelona
L’Horta i la Marina Alta han estat els escenaris escollits per a engegar la gira «Cendra i or» dels Smoking souls. El poderós directe de la banda pegolina aterra a la sala Wah Wah de València, el 30 de març, i al Rockòdrom de Pedreguer només dos dies després, l1 dabril, ben disposats a no deixar a ningú indiferent.

Els primers SOLD OUT ja han estat anunciats i d’altres presentacions ja van camí d’exhaurir les entrades.

El nou treball d’Smoking Souls «Cendra i or» (Propaganda pel Fet, 2017) ha estat un pas de gegant en la trajectòria de la jove banda pegolina. Carles Sendra, Pau Camps, Miquel Àlvarez i Josep Bolufer aborden la vida partint d’una idea de lluita front les adversitats que han volgut plasmar en cadascuna de les cançons del seu darrer treball.
Aquest és el tercer disc de la banda després de «Nòmades »(2015) i l’iniciàtic «L’espenta» (2013) i la millor constatació de per què són el que ja són. El disc, com la mateixa banda comenta, «té molt de rock però també juguem i experimentem amb nous ritmes, mètriques i sonoritats més fresques influenciades del pop, disco, latin… sempre portant-ho al nostre terreny». Amb aquest nou treball la banda de la sempre musicalment fèrtil comarca de la Marina Alta torna a apostar per Mark Dasousa com a productor i els seus Atomic Studios com a lloc de gestació de les seues 11 noves canonades de rock.
Els Smoking souls estan constantment a la recerca de nous horitzons i matisos. Prova d’això són les col·laboracions amb les quals han comptat com són Gorka Urbizu (Berri Txarrak), que posa veu a la potentíssima “Cançó de la son”; Roser Cruells (Els Catarres), acompanyant vocalment el trencadís rítmic de “Cicatrius” i Albert García (Itaca Band) en diàleg melòdic amb Carles Sendra (Smoking souls), fent encara més grossa “Amiga”, una de les cançons més canyeres del disc.

Ben destacables també són “Fera”, que obre l’àlbum amb bateries sincopades, patrons trencats i tornada tan enganxifosa “Vida” i “Murs”, els dos singles triats com avançament: “Vida” és una cançó redona, 100% marca de la casa, però amb una estètica més moderna que mai i “Murs” ens regala un altre hit dels de Pego on melodia i contundència són al servei unívoc de l’emoció i l’èpica. Contundència i exigència. Melodia i matís. Emoció i èpica. Un cop més les guitarres d’Smoking souls han trencat els murs de la desil·lusió!

Comparteix

Icona de pantalla completa