Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana assisteix a l’acte institucional del 25 d’abril a les Corts

«Ens cal fer memòria: avui, 310 anys després de la desfeta d’Almansa i la conseqüent pèrdua dels furs, les lleis que ens eren pròpies, les valencianes i els valencians encara no hem recuperat els nostres drets històrics, malgrat la derogació del Decret de Nova Planta», ha declarat el representant d’Escola Valenciana, Àngel Martí, durant la commemoració de l’aniversari de la batalla d’Almansa en el marc de l’acte institucional a les Corts Valencianes.

L’entitat cívica ha estat present en el lliurament del Guardó Francesc de Vinatea i del Premi Guillem Agulló. «Vull insistir en la importància de mantindre viva la memòria històrica en una data tan simbòlica com el 25 d’abril. L’any passat, les Corts Valencianes feren una declaració institucional signada per tots els grups parlamentaris i, avui, 24 anys després del seu assassinat a mans d’un neonazi, Guillem Agulló ha rebut un homenatge a la cambra de les Corts. En Escola Valenciana estem contents per aquest tipus d’iniciatives, tanmateix, trobem que urgeix la creació d’una llei d’igualtat lingüística que corregisca actituds, vulneracions de drets, prejudicis, discriminacions per raó de llengua… I, és clar, avui ens trobem davant l’òrgan legislatiu per expressar aquesta necessitat ciutadana», ha exposat el portaveu d’Escola Valenciana, Àngel Martí.

#FinançamentJust

Escola Valenciana se suma a la crida ciutadana de retirada dels Pressupostos Generals de l’Estat espanyol perquè «es tracta d’un espoli en tota regla: la inversió mitjana per habitant a nivell estatal és de 185€, mentre que la inversió mitjana per habitant al País Valencià és prou inferior, minva fins els 119€. Açò no es pot consentir. Demanem un repartiment equitatiu dels recursos econòmics que aportem al govern Estatal. Volem un finançament just.»

Comparteix

Icona de pantalla completa