Diari La Veu del País Valencià
Aina Torres Latorre, la doble campiona autonòmica 2017 representarà el País Valencià a Múrcia

El 8 d’abril de 2017, a les 11 hores a la Facultat de Filologia es va celebrar l’Olimpíada de Clàssiques 2017 al País Valencià. A aquesta olimpíada els estudiants de segon de batxillerat van haver de contestar cent preguntes en grec i llatí, i Aina tornà a guanyar una olimpíada autonòmica per segona vegada.

La riberenca d’Alginet, que estudia a l’IES Guadassuar, un mes abans, l’11 de febrer de 2017, quedà campiona autonòmica de filosofia amb el treball Llibertat de Memòria, que va defensar en valencià, a l’olimpíada celebrada a la Universitat de València, i anirà aquesta setmana a Múrcia, en representació del País Valencià, a l’olimpíada estatal de filosofia.

Els últims mesos d’aquesta riberenca estan plens d’èxits. Coneguda al nostre País per haver rebut molts premis de matemàtiques i música, després d’acabar amb excel·lent i el millor expedient acadèmic el grau mitjà de piano en Carlet, i obtindre el Superior de Valencià a Alzira amb 16 anys, ara, que ja té els 17 complerts ha aconseguit en deu mesos, a més d’aquestes dues olimpíades, altres premis en música i literatura:

El primer premi (per segon any consecutiu), al concurs de Cambra del Conservatori Perfecto Garcia Chornet amb el Trio elegíac d’En Serguei Rakhmàninov. El trio de cambra estava format per: Aina Torres Latorre (piano) d’Alginet, Laura Gil Ferrer (violoncel) d’Alfarb i Susana Mompó Sarrión (violí) d’Antella. A aquest mateix concurs en Josep Sanz Miquel (saxo) de Llombai i Aina formaren un duet i també obtingué el tercer premi interpretant Scaramouche de D. Milhaud.

El Premi Extraordinari de Grau Mitjà d’Ensenyances Professionals per l’instrument de piano al Conservatori Perfecto Garcia Chornet de Carlet. Interpretà les obres següents: Evocación, de la Suite Iberia, de Isaac Albéniz; Papillons, Op. 2 de Robert Schumann; i Danzas Argentinas, de Alberto E. Ginastera.

I dos premis Sambori 2017 de Batxillerat: premi local de Guadassuar i premi Comarcal de la Ribera, amb el treball El barri de les Teules, que es lliuraran aquest divendres, 5 de maig, a Guadassuar.

Des del País Valencià li desitgem tota la sort en aquesta nova olimpíada estatal.

Resultats de l’olimpíada de clàssiques:

http://www.uv.es/uvweb/delegacio-incorporacio-UV/ca/cooperacio-secundaria/olimpiades/classiques/resultats-1285870994711.html

Resultats de l’olimpíada de filosofia:

http://www.uv.es/uvweb/delegacio-incorporacio-UV/ca/cooperacio-secundaria/olimpiades/filosofia/resultats-1285870999653.html

Comparteix

Icona de pantalla completa