'Llums pel valencià al sud', aquest dissabte a Elx

/ Elx
5 maig 2017 01:00h

El Tempir ha convocat totes les persones (tant si són de fora d’Elx com de la mateixa ciutat) a participar en una encesa d’espelmes que reivindicarà la necessitat de replantar i revitalitzar el valencià al sud. L’acte tindrà lloc al pàrquing de l’edifici la Gàlia de la UMH aquest dissabte a partir de les 19.30 hores. L’encesa tindrà una doble vessant, la reivindicativa amb la lectura d’un manifest a favor del valencià al sud i la lúdica amb música, muixerangues i exhibició del ball de bastons. A l'acte participaran la Colla Corball de cultura popular de l’Alacantí, la Colla de dolçainers i tabaleters El Cascabot d’Elx i la Colla El Cocó de dolçaines i tabals d’Alacant, i amb el suport de la UMH d’Elx.

Des de l'associació cívica justifiquen aquest acte en que “ens cal un relat de futur i d’esperança a favor del valencià al sud, un relat en què es combine el respecte a la particularitat lingüística individual (fins i tot comarcal) amb la viabilitat de fer del valencià llengua patrimonial i de cohesió social de tots els qui vivim al migjorn del país”.

A l'acte participaran la Colla Corball de cultura popular de l’Alacantí, la Colla de dolçainers i tabaleters El Cascabot d’Elx i la Colla El Cocó de dolçaines i tabals d’Alacant, i amb el suport de la UMH d’Elx

Es tracta de construir “un nou relat, un nou paradigma, que ens legitime com a valencians i on el valencià siga capaç de vehicular tota una sèrie de valors i referents conductuals iguals per a tots.” En definitiva, la idea és ben clara: combinar l’heterogeneïtat social actual del sud (amb tots els seus particularismes) amb la valencianitat com a denominador comú (i destinació) per a tots”, assenyalen.

Apadrina espelmes!

Durant l’acte d’encesa d’espelmes se’n podran apadrinar, és a dir, que la persona que ho fa podrà encendre-les (les que promoga econòmicament) acompanyat d’un membre de l’organització i el seu nom apareixerà en el vídeo de l’acte.

 

next