Diari La Veu del País Valencià
El CJCV influeix de manera decisiva en la Llei de Polítiques Integrals de Joventut

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana influeix de manera decisiva en la Llei de Polítiques Integrals de Joventut.

L’organisme que representa a l’associacionisme juvenil valencià ha treballat activament en l’elaboració del projecte de llei i ha aconseguit introduir moltes de les seues reivindicacions al text.

La Generalitat Valenciana ha presentat al Centre El Carme, juntament amb el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), el projecte de llei de polítiques integrals de joventut.

En la presentació del document, a la qual han assistit tant la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, com Natxo Mollà, president del CJCV, així com representants dels grups parlamentaris i de la societat civil, s’ha destacat ‘l’important paper que ha desenvolupat el Consell de la Joventut en l’elaboració aquest projecte de llei’.

El CJCV, com a organisme que representa els interessos de la joventut, ha treballat activament al llarg de l’últim any en l’elaboració d’aquesta llei, analitzant legislacions d’altres territoris, convocant grups de treball i jornades de debat amb les entitats juvenils valencianes, i transmetent a l’IVAJ de manera contínua els posicionaments, interessos i inquietuds de la joventut, per a introduir aquestes demandes en el projecte de llei.

Gràcies al paper del Consell de la Joventut i de les entitats juvenils que hi formen part s’ha aconseguit reconèixer un catàleg de drets específics per a la joventut; assegurar la codecisió dels i les joves en l’elaboració de les polítiques de joventut, garantint que un 50% de la governació de l’IVAJ corresponga a gent jove; baixar l’edat de participació per a consultes de la Generalitat a 16 anys; o fixar els mínims perquè des de l’administració es desenvolupen estratègies i plans de joventut que siguen coherents i que responguen a la situació de la joventut.

No obstant això, des del CJCV també s’han ressaltat aquelles demandes que ha fet l’organisme i que encara no estan presents a la llei, i que es continuaran treballant ja en Les Corts Valencianes amb els grups parlamentaris, via esmena.

‘Continuarem treballant per garantir un finançament suficient a les polítiques de joventut i per visibilitzar aquestes polítiques adscrivint l’IVAJ a la presidència de la Generalitat Valenciana, perquè en la joventut valenciana tenim la nostra major riquesa i no la podem seguir desatenent’ ha assegurat Mollà durant l’acte.

Comparteix

Icona de pantalla completa