Diari La Veu del País Valencià
Compromís per Almenara exigeix a l’alcaldessa que done explicacions sobre la desatenció del castell

Carmen San Onofre, regidora de Compromís per Almenara, exigeix a l’Ajuntament que complisca “amb l’acord d’elaborar un catàleg de béns i espais protegits”

El castell d’Almenara és un dels símbols patrimonials i històrics més importants de la localitat i de les comarques del nord. És una fortalesa musulmana del segle X, construïda sobre restes romanes, que es localitza en un pujol que domina el nucli urbà de la ciutat a la qual dóna nom.

El grup municipal de Compromís, “preocupat per la conservació i difusió del patrimoni”, va realitzar al darrer plenari una pregunta sobre el castell.

Compromís per Almenara considera que el castell “és un símbol local que ens projecta a la resta del País” i, per això, afirma que “s’ha de posar en valor i fer-lo el principal atractiu turístic del nostre poble”. El castell d’Almenara és un BiC genèric, ja que tots els castells, muralles i elements defensius ho són. I, per tant, “l’ajuntament té drets i obligacions sobre el mateix, entre d’altres, el consistori està obligat a fer un catàleg de béns i espais protegits que delimite tots els béns protegits i la normativa que garanteix la seua protecció efectiva”, recorda la regidora de Compromís, Carmen San Onofre.

En relació a això, San Onofre va recordar al PSOE d’Almenara que fa uns mesos es va acordar per unanimitat una moció de Compromís per a realitzar el citat catàleg. La formació valencianista considera que l’Ajuntament d’Almenara “ignora els seus drets i les seues obligacions respecte al castell o les muralles. Això ens ha dut a una situació insostenible.”

La regidora de Compromís afirma que no descansaran “fins que el castell, les torres i les muralles junt a la resta de patrimoni municipal es tracte amb el valor que té”. A més, ha afegit: “Almenara és un poble amb història i memòria, les nostres muntanyes amaguen mil secrets i la nostra alcaldessa ho ha ignorat fins ara”.

Comparteix

Icona de pantalla completa