Diari La Veu del País Valencià
Les periodistes Xelo Miralles i Irene Sala conduiran la gala dels Premis Maestrat Viu

Maestrat Viu ha anunciat, a cinc dies de tancar les inscripcions per a assistir als Premis Maestrat Viu 2017, que en l’edició d’enguany la periodista valenciana Xelo Miralles i la periodista i filòloga eivissenca Irene Sala treballaran com a conductores d’un acte que homenatjarà el mestre Antoni Porcar Candel (1903-1947), un referent en l’ensenyament del valencià als anys trenta que, des de Canet lo Roig, va aplicar el mètode Freinet amb la publicació de la revista escolar Ibèria.

El grup ESiR, acrònic d’Entre Soques i Rebrotims, amenitzarà la cerimònia del lliurament dels guardons 2017 amb un repertori pop que ofereix, al mateix temps, delicadesa musical i lletres combatives per a reclamar la igualtat de la dona i la llibertat compartida. Les nou components del grup, amb la publicació del disc Florirem (2016), s’ha convertit en una de les novetats del panorama musical i amb projecció de futur.

L’auditori de Sant Mateu, amb una sala per a tres-centes persones, acollirà el dissabte 20 de maig a les 19h de la vesprada la gala de lliurament dels premis a Benjamí Barberà Miralles (premi Carles Salvador 2017), a Onada Edicions (premi Pere Labèrnia 2017), a Berta Sans Monroig (premi Alfred Giner Sorolla 2017) i a la representació de La Conquesta de Culla (premi Seidia 2017).

Sant Mateu acollirà el dissabte 20 de maig a les 19h la gala de lliurament dels premis a Benjamí Barberà Miralles , a Onada Edicions, a Berta Sans Monroig i a la representació de La Conquesta de Culla (premi Seidia 2017)

L’espectacle d’enguany aprofitarà les possibilitats teatrals de l’espai per a avançar en l’enriquiment d’una fita cultural que s’ha convertit en un referent per a tot el país. La incorporació del patrimoni arquitectònic en les gales dels Premis Maestrat Viu en aquesta edició s’efectua amb la celebració del sopar en el Restaurant La Farga, ubicat al tossal que està enclavat a l’ermitori de la Mare de Déu dels Àngels, que ofereix unes vistes extraordinàries i un sopar entre porticades medievals.

Per a la commemoració dels set segles de la fundació de l’Ordre de Montesa (1317-2017), Maestrat Viu ha programat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Mateu, una activitat al matí i a una a la vesprada del mateix dia del lliurament dels Premis. Pel matí, a les 12:30h, es presentarà el llibre Els orígens del Maestrat històric. Identitat, convivència i conflictes en una societat rural de frontera (s. xiii-xv), de Vicent Royo. I a la vesprada s’ha organitzat una visita guiada, que porta per títol “El Sant Mateu de 1317, set-cents anys enrere”.

Més informació i inscripcions ací

Comparteix

Icona de pantalla completa