Diari La Veu del País Valencià
València es converteix en la capital de llengues minoritzades amb la visita d’ELEN
ELEN, que aplega 150 entitats de 22 estats europeus, i ACPV seran rebuts pel president de les Corts, presentaran el Protocol de Donostia i faran diverses sessions de treball
Després de mesos de gestions, Acció Cultural ha aconseguit que el Comité de Direcció d’ELEN visite València el divendres 9 i el dissabte 10 de juny, on s’inclouran sessions de treball del Comité, una recepció institucional a les Corts i un acte de presentació pública del Protocol per a la Garanties dels Drets Lingüístics, que serà un instrument molt útil que ACPV implementarà al País Valencià, dins de la xarxa europea de treball.
ACPV fa anys que treballa en l’articulació de complicitats en l’àmbit europeu, “perquè és un marc que cada dia guanya i guanyarà més pes real i on hem de ser presents de manera efectiva i continuada per a poder garantir els drets lingüístics dels valencians i projectar la nostra realitat”, assenyalen des de l’entitat.
Després de molts anys d’experiència, els organitzadors han arribat a la conclusió que la realització puntual d’actes a Brussel·les “té un efecte real molt limitat, ja que la xifra diària d’actes és molt alta i l’excés en limita la visibilitat i la incidencia”. Per això, fa anys que van iniciar un procés d’articulació d’una xarxa associativa que, a hores d’ara, és la més potent i representativa i amb més capacitat d’interlocució davant les autoritats i institucions de la UE pel que fa a llengües minoritzades i els drets lingüístics dels seus parlants. La Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística, ELEN (European Language Equality Network), està formada per 150 entitats de 22 estats europeus.
ACPV no sols hi representa el País Valencià, sinó que “la nostra implicació progressiva i creixent ha trobat el reconeixement de la resta d’entitats europees per experiència, trajectòria i capacitat i ha culminat amb l’elecció del professor i columnista del Diari La Veu, Ferran Suay, membre de la Junta Directiva d’ACPV i responsable de Política Lingüística de la nostra entitat, com a president d’ELEN”, expliquen.
Un dels objectius d’ACPV era aconseguir que el Comité de Direcció d’ELEN celebrara una de les seues reunions ordinàries de treball a València i també que compatibilitzara aquesta reunió amb trobades per a conéixer la realitat valenciana i per a fer conéixer al govern, entitats i públic en general el treball que fan.

Comparteix

Icona de pantalla completa