Bankia i la FSMCV llancen la convocatòria de beques per a alumnes d’escoles de música

/ València
22 juny 2017 01:00h

Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han llançat aquesta setmana la quarta convocatòria de beques per als alumnes de les escoles de música que formen part de les societats musicals del País Valencià.

Aquesta iniciativa forma part del projecte “Bankia escolta València", que té l’objectiu de fomentar l’estudi de la música per tal de contribuir al desenvolupament d’aquesta activitat cultural de llarga tradició al país. Des que es va engegar la primera edició, el curs 2014-2015, ja se n'han beneficiat 3.000 estudiants de música.

La convocatòria per al curs acadèmic 2017-2018 compta amb una dotació econòmica de 300.000 euros que sorgeixen del conveni signat entre l’entitat financera, l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV.

El termini per a la presentació de les sol·licituds es perllongarà fins al pròxim 7 de juliol. La dotació econòmica, com en edicions anteriors, tindrà un límit de 500 euros per persona i beca i cobrirà, per cada alumne, un 90% del total de la matrícula del 2017/2018.

Tots els interessats podran consultar les bases i realitzar la inscripció exclusivament a través del portal web www.bankiaescoltavalencia.es. “Aquestes beques són una gran ajuda per a les famílies i escoles de música de les nostres societats musicals federades, ja que gràcies a elles cada any centenars d’alumnes poden desenvolupar els seus estudis i contribuir a la continuïtat d’un dels principals trets distintius de la nostra cultura popular com és la música”, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

En aquesta línia, el director corporatiu de la territorial de Bankia al País Valencià, Miguel Capdevila, ha destacat que “aquesta quarta edició de les beques posa de manifest, una vegada més, que en Bankia impulsem la formació dels joves i tenim un compromís clar amb la música en tres províncies tan importants per a nosaltres com són les que integren la Comunitat Valenciana”.

Bases i resolució

La selecció dels beneficiats de les beques es realitzarà atenent a criteris acadèmics, econòmics i socials. En aquest sentit, pel que fa als barems acadèmics, es tindrà en compte si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument i si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre, així com la valoració realitzada per la mateixa escola.

Pel que es refereix als criteris econòmics, s’atendrà als ingressos rebuts en l’últim exercici per part de la unitat familiar i incrementarà la puntuació disposar d’un compte en Bankia.

Finalment, en relació als aspectes socials, es valorarà si l’alumne ha de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir a les classes de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental.

La resolució provisional de les beques serà el 29 de setembre. Posteriorment, s’obrirà un període de temps per a al·legacions i el 26 d’octubre es presentarà el llistat definitiu d’alumnes seleccionats per a rebre les beques.

next