L’UJI col·laborarà amb UNICEF per a aconseguir un major compliment dels Drets de la Infància

/ Castelló de la Plana
24 juny 2017 01:00h

Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I, i Jorge Cardona, membre del Comitè de Drets del Xiquet de les Nacions Unides i catedràtic de Dret Internacional Públic de la Universitat de València, han signat un conveni general de col·laboració entre l’UJI i la Fundació UNICEF-Comité Espanyol. L’objectiu del mateix és contribuir de forma conjunta al major compliment possible dels Drets de la Infància, a través d'accions de formació, recerca i mobilització social, tant de la mateixa UJI, com dirigides a la societat valenciana.

Climent ha mostrat la seua satisfacció per aquest acord ja que “poder desenvolupar projectes amb UNICEF és una garantia que aquestes iniciatives tindran una qualitat i s'hi podran aplicar”. “Hi ha organitzacions que són imprescindibles i una d'elles és UNICEF, pel paper que exerceix en un món on encara existeixen moltes injustícies i desigualtats i que encara es fan més patents quan són xiquetes i xiquets”, ha afirmat el rector.

Per la seua banda, Cardona ha assenyalat que “és un privilegi haver signat el conveni amb la Jaume I perquè permetrà dur a terme activitats conjuntes en la província de Castelló per a poder millorar la situació de xiquetes, xiquets i adolescents”.

En l'acte també han estat presents Inmaculada Fortanet, vicerectora d'Internacionalització, Cooperació i Multilingüisme; Carmen Lázaro, directora acadèmica de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat; Mª Ángeles Fernández i Raquel Agost, professores de l’UJI que pertanyen a la junta d'UNICEF, i Emilia Valls, integrant d'UNICEF Castelló.

Per a desenvolupar aquest protocol general, que té una vigència de quatre anys, s'elaboraran convenis específics en els quals s'arrepleguen projectes o programes d'actuació concreta i es constituirà una comissió mixta, per a fer funcions de coordinació, seguiment i valoració de les activitats derivades d'aquest protocol.

UNICEF Comité Espanyol és un dels 37 Comitès Nacionals del Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) Organisme Multilateral de les Nacions Unides. La seua missió principal és la supervivència, la protecció i el desenvolupament de la infància, i promoure el que es disposa en la Convenció sobre els Drets del Xiquet a través d'activitats que promoguen la solidaritat cap a les seues finalitats i la participació social dels ciutadans.

next