Diari La Veu del País Valencià
Una trobada de tècnics lingüístics de diferents àmbits analitzarà la presència del valencià al carrer

El departament de Filologia Catalana de la Universitat de València amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística de la Universitat i de l’Ajuntament de València celebra aquest divendres 15 de setembre una trobada de tècnics lingüístics de la xarxa AVIVA per a analitzar i debatre sobre la presència del valencià al carrer des de diverses perspectives i organismes.

La trobada està emmarcada dins dels actes commemoratius del 40é aniversari del departament de Filologia Catalana i parteix d’una premissa prèvia com és normalitzar i promoure el valencià des de la filologia. D’aquesta manera, la jornada començarà a les 9 hores amb la recepció dels tècnics lingüístics que hi participen i dels interessants que s’hi hagen inscrit.

Durant el matí es realitzaran diverses activitats com la xarrada que oferirà Josep Lacreu, titulada “Què necessita un tècnic lingüístic per a exercir com a tal”. A les 10 hores començarà la primera taula redona de la trobada on, sota el títol “El valencià al peu del carrer. Els serveis lingüístics municipals”, diran la seua Empar Minguet, Maria Josep Arayo, Vicent Anyó, Agnés Talaya i Josep Sanchis, tots ells moderats per Imma Cerdà.

Després del descans, Joan Ramon Borràs moderarà la segona taula redona amb el títol “Fem del valencià una empresa? Empreses privades de servis lingüístics”, hi participaran Lurdes Barberà, Roger Sarrià, Laia Campos i Sílvia Urenya. A les 13 hores, la trobada comptarà amb els testimonis d’altres tasques dels tècnics lingüístics i amb representants de la Universitat, com Carles Plasència; de les Corts, amb Mònica Fernàndez; de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb Maite Mollà; de les editorials, amb Àngels Campos; i dels mitjans de comunicació, amb Víctor Xercavins.

Comparteix

Icona de pantalla completa