La xarxa lliure d’Internet instal·lada a Pedreguer compleix dos any


Amb més de 340 vivendes connectades, la implantació de la xarxa supera totes les previsions
 
Al gener de fa dos anys l’executiu de Pedreguer va aconseguir que la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions -dependent del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç- donara el sí al consistori per a la “explotació d’una xarxa pública de comunicacions electròniques basada en la utilització del domini públic radioelèctric a través de freqüències d’ús comú” i a que puga actuar com a “proveïdor d’accés a internet”, és a dir, es va permetre que fóra inscrit en el Registre d’Operadors de xarxes i serveis de comunicacions electròniques.

Després va haver vàries setmanes de funcionament en proves. Finalment, en maig de 2012, es posava en marxa la xarxa Guifi.net que donava accés a Internet de forma gratuïta als veïns de Pedreguer. Amb aquest servei, els veïns no han de pagar cap tipus de quota periòdica per accedir a Internet, ja que el Consistori no busca una finalitat comercial. Tots els veïns que vulguen col·locar l’antena receptora han de tenir visió directa amb les antenes emissores del senyal, que estan instal·lades a la Sella i a Monte Solana. A més, l’únic requisit per a obtenir l’usuari és presentar un document que avale la residència al municipi. 

L’equip de govern valora, després de dos anys de posada en marxa, molt positivament la implantació i el funcionament de la xarxa, així com la bona acollida que ha tingut entre la ciutadania.“De fet”, ha manifestat el Regidor de Modernització, Sergi Ferrús, “amb 342 antenes connectades i 42 projectades, ja hem hagut d’ampliar la capacitat dels supernodes a causa d’aquesta forta demanda i la setmana vinent, si tot va bé, ampliarem la cobertura a l'única part del terme que ara quedava en ombra, la part de la Sella que dóna a la mar. A partir d'eixe moment tot el terme municipal estarà cobert”.

I és que en poc menys de dos anys Pedreguer ha superat amb escreix tots els pobles de la comarca que ja portaven algun temps oferint el servei, com ara Xàbia o Poble Nou, i molts altres d’arreu del territori espanyol on es va originar aquest tipus de xarxa (sobretot al nord de Castelló i a comarques catalanes). “El nombre de vivendes connectades”, valoren fonts del govern municipal; “és una dada important, perquè estem parlant d’unitats familiars, és a dir, en cada vivenda pot haver-hi més d’un usuari”; Ferrús pensa que és un gran servei no només de comunicació sinó d’estalvi familiar, ja que, “si suposem que aquestes vivendes no estan pagant la línea i l’adsl a un operador tradicional, i que el cost del servei en un operador tradicional és de aproximadament 46 € al mes, ens dóna que la gent que està connectada a Guifi.net/Pedreguer s’estalvia en conjunt uns 15.732€/mes (188.784€ al any), dades més que significatives. I tot això amb una inversió molt assumible”.

Afegeixen com a altres avantatges el fet que ara hi ha llocs municipals que tenen accés a Internet i que abans no en tenien, com ara Protecció Civil (que aprofita el servei per gestionar permisos de crema els dimecres per la vesprada), la Casa de Cultura, la zona de la piscina o el camp de futbol i voltants... A més a més, hi ha la possibil·litat que es puguen donar connexions sense restriccions per la xarxa, compartir ADSL entre usuaris, interconnectar diferents seus per a empreses com s’està fent, etc. Cal afegir també que més d’una empresa del municipi està treballant gràcies a Guifi.net, realitzant la instal·lació de les antenes.

[Més dades i informació de la xarxa en http://www.guifi.net/pedreguer i en http://pedreguer.es/?page_id=1690]


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat