Més de 100 persones s’inscriuen en els Intercanvis Lingüístics 2014

19 grups s’ajuntaran per practicar diferents llengües al municipi

L’Ajuntament de Pedreguer, des de la Regidoria d'Educació, Cultura i Normalització Lingüística, amb l’objectiu que la ciutadania puga conèixer i dominar diferents idiomes, ha iniciat un programa d’intercanvis lingüístics, en què les persones inscrites poden conversar en català, castellà, francès, anglès, alemany, àrab... o altres llengües. "La resposta a aquesta oferta formativa, social i d’oci, alhora, ha sigut immediata", ha declarat el Regidor responsable d'eixes àrees, Sergi Ferrús. "Amb aquest programa, a Pedreguer es consolidarà i es cohesionarà encara més la interculturalitat. Només amb la millor coneixença d’altres realitats i, en especial de l’idioma, cadascun dels quals constitueix una particular visió del món, podem estimar i comprendre en profunditat les persones, costums, tradicions... d’altres cultures i d’altres països".

El total d'inscrits ha estat de 111 persones: 57 valencianoparlants, 13 castellanoparlants, 19 anglòfons, 15 alemanys, 1 francòfon, 5 àrabs i 1 xinés. S’hi han pogut organitzar els grups següents: 29 persones que practiquen anglès/castellà (13 parelles i un grup de tres), 3 persones xinès/castellà (1 grup de tres), 6 persones alemany/castellà/valencià (3 parelles) i 2 persones alemany/castellà (1 parella). Un total de 40 persones.

Han quedat en llista d'espera:

Valencià-castellà /anglès: 37
Alemany/castellà: 10
valencià /Alemany: 1
francès / anglès: 1
valencià/francès: 4
castellà /francès: 1
àrab/castellà: 1
àrab/francès: 3

13 persones no van acudir a la reunió de repartiment de grups

En el cas d'arribar una nova sol·licitud, es vorà si es pot formar un grup (parella, trio...) amb les persones que hi ha en la llista d’espera. A més, qualsevol persona que actualment ja gaudeix dels intercanvis lingüístics, si, per qualsevol motiu, necessita una altra parella de conversa o ampliar-ne el grup, ho pot demanar a la Casa de Cultura i immediatament s'intenta cercar alguna persona disponible entre les de la llista d’espera. 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat