Pedreguer anuncia la construcció del Pavelló Poliesportiu Cobert


Es decideix aprofitar la pròrroga per dos anys més del “Pla Confiança” i la disponibilitat d’excedent de tresoreria que només es pot destinar a eixe tipus de despesa
 
El projecte ha estat en l’agenda de tots els grups polítics del consistori
 
L’Alcaldessa Dora Martí, Josep Antoni Fornés, Regidor d’Urbanisme, i Sergi Ferrús, Regidor d’Hisenda, acompanyats pel tècnic d’esports, Miquel Àngel Noguera, han anunciat aquest dijous, 8 de gener, en roda de premsa la posada en marxa per construir el projecte del pavelló cobert.
 
Fornés i Noguera s’han encarregat, respectivament, de fer memòria de les característiques tècniques de l’estructura esportiva (es tracta d’una primera fase que consta de pista esportiva, accés, grades per 350 persones, rampa d’accés, magatzems, urbanització parcial, vestuaris i banys; queda pendent –tot i completament funcionable- una segona fase que consta de 3 sales polivalents, més vestuaris, administració, accessos i gimnàs) i de les millores esportives i necessitats que cobrirà (pràctica esportiva sense afecció climatològica, augment de pistes polivalents, millors condicions de seguretat, confort i higiene, millors vestidors, pràctica d’activitats per adults –que ara estan duent-se a terme en instal·lacions no esportives-, com aeròbic o manteniment, possibilitat de realitzar fins a tres activitats a l’hora, possibilitat d’incorporar noves modalitats esportives, demandades en els últims temps –zumba o gimnàstica rítmica, possibilitat de practicar nous esports com el bàdminton, handbol o futbol sala, possibilitat de realitzar diferents exhibicions esportives o d’altra índole, disputa de tornejos, campionats, encontres..., presentació i cloenda de les Escoles Esportives Municipals, estalvi en lloguer de pavellons per disputar els partits que les federacions exigeixen en pavelló, possibilitat de realitzar diferents activitats socio-culturals...).
 
Per la seua banda, el Regidor d’Hisenda, Sergi Ferrús ha explicat els aspectes econòmics i sobretot la raó per la qual ara és el moment de portar-lo endavant i per què no s’ha fet abans.
 
Ha recordat que a febrer de 2009 s'aprova el Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana (Pla Confiança), al qual s'acull Pedreguer per portar a terme la Primera fase del Pavelló Poliesportiu, amb una consignació d'1.368.211,07 €. Aquest pla s'ha prorrogat dues vegades, la darrera fins el 31 de desembre de 2014.
 
L'última notícia sobre el pavelló de Pedreguer era que s'havia deixat sobre la taula l’adjudicació, el 25/09/2012 (“A l’haver-se quedat deserta la subhasta de les parcel·les de Les Galgues -per aconseguir liquiditat per anar pagant certificacions d’obra- i al no haver un compromís per part de la Conselleria de fer un pla de pagaments i davant la impossibilitat de complir els terminis que estableix el TR de la llei de contractes", amb el perill de veure paralitzades les obres (com s'ha vist en diferents municipis, com València o Gandia). El 27/12/2012 es prorrogava el pla confiança fins el 31/12/2014.
 
Què ha canviat?:  el 29/12/2014 es torna a prorrogar el pla confiança fins el 31/12/2016.
Per primera vegada, Pedreguer disposa de romanent positiu que es tradueix en excedent de tresoreria: es poden anar avançant les certificacions d’obra i complir, per tant, amb els terminis de la llei de contractes.
 
Abans hi havia romanent, però no es traduïa en diners, perquè el pendent de cobrament era alt i s’havia d’anar fent front a les despeses del dia a dia amb el romanent. Ara el deute que té el consell amb Pedreguer és el més baix en quatre anys, i  a més s’han cobrat els 414.000 € del taller ocupació.
 
Segons la normativa, amb eixe excedent de tresoreria només es pot fer un tipus de despesa, finançar obra subvencionada (l'altra alternativa és destinar-ho a amortitzar deute, que no té massa sentit, per tal com el municipi està fent front a aquest deute de manera còmoda i sense problemes), que hui per hui només és aquesta infraestructura esportiva.
 
Conflueixen moltes raons per tirar endavant el projecte:
·      és l’única obra que està hui per hui subvencionada
·      l’única que depèn d’un pla que potser no es prorrogue més
·      es porten més de 400.000 € gastats (projectes i parcel·les)
·      els quatre grups del consistori hi estan d’acord
 
Per tant, ara s'obrirà altra vegada el procés de contractació (aprovar plec de condicions, publicació en BOP, termini per propostes, adjudicació: en total uns 3 mesos) i el de construcció, que depèn de les ofertes de les empreses.
 
Ferrús ha volgut destacar que les obres acabaran amb un equip de govern diferent. "Prova", ha dit, "de que no treballem per l’afany d’inaugurar obres o aparèixer en cap placa, sinó pel poble: ara és quan conflueixen tots els factors per engegar l’obra, doncs ara és quan pensem que ha d’engegar-se… Per això, propose des d’ací a aquells que finalment inauguren aquesta obra tan desitjada que, arribada l’ocasió, es faça esment a totes les corporacions que des del 2003 hem treballat perquè es fera realitat".
 

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat