Campanya recollida residus 'Pedreguer Porta a Porta'


Comença a funcionar el pròxim 16 de febrer i s'arreplegaran residus d'envasos lleugers, paper i cartó, i residus orgànics

L'Ajuntament de Pedreguer va a engegar la campanya Porta a Porta de recollida selectiva de residus per a facilitar el reciclatge dels residus domèstics. Amb esta campanya, que arranca el pròxim dia 16 de febrer, l'Ajuntament vol conscienciar a la població sobre la importància del reciclatge per al medi ambient i aconseguir que Pedreguer sigui un espai net, amable i confortable.

L'Ajuntament de Pedreguer és conscient que aquesta senzilla acció quotidiana de separar els residus en origen, en les nostres cases, es converteix en una tasca difícil per als veïns en diverses zones urbanes de difícil accessibilitat. Per aquest motiu s'ha promogut el nou servei de Recollida Selectiva “Porta a Porta”. En una primera fase es desenvoluparà la recollida a domicili d'envasos lleugers, paper i cartró i, més endavant, es procedirà també a fer la recollida a domicili de fracció orgànica. Es tracta d'un nou servei sense cost addicional per a la població que solament ha de dipositar els residus en bosses diferenciades a la porta dels seus domicilis a partir de les 21.00h (en el quadre adjunt s'indiquen els dies de recollida).

Per a informar d'aquestes novetats, l'Ajuntament realitzarà una campanya de comunicació anomenada “PEDREGUER Porta a Porta” per a reforçar la informació sobre la separació d'envasos lleugers i el paper cartró a casa. Demà, 3 de febrer, dia de Sant Blai començarà en els pòrxens la campanya informativa, i després es faran diverses accions informatives, entre les quals destaca la campanya d’informació  “porta a porta”  per totes les cases del cas urbà, que es durà a terme per agents de l’empresa IMEDES.
 
Aquest nou servei té molts avantatges:

-Millor reciclatge en origen: es recicla més i millor i es facilita el posterior tractament i reciclatge dels nostres residus.
-Millora de l'espai públic: la retirada dels contenidors de la via pública, a més de ser una acció d'estètica urbana, permet disposar de més espai públic per a destinar a altres usos.
-Millora l'ambient: evitem mals olors i el servei de manteniment i neteja dels contenidors en la via pública.
 
L'Ajuntament  aprofita també aquesta ocasió  per recordar-los els mecanismes de recollida de la resta de residus. Quant als voluminosos i trastos Pedreguer disposa d’un Servei Municipal de Recollida a Domicili (mobles vells, coses de gran volum, etc). Aquest servei gratuït funciona els dijous a partir dels 7:30h i cal demanar-lo telefonant a la Retén de la Policia Local. Quant al vidre: cal continuar dipositant-ho en els contenidors especials. I pel que fa a l'oli usat: es seguirà dipositant als contenidors  específics. Recordar així mateix que el servei de l’Ecoparc està obert de dilluns a divendres dels 10:00h fins les 14:00h i els dissabtes de 10:00h fins les 13:00h.
 
Regidoria de Serveis Municipals. Ajuntament de Pedreguer.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat