Benilloba s'incorpora a la xarxa de seus universitàries de la Universitat d'Alacant

L'alcaldessa, Ana Delia Gisbert i el rector, Manuel Palomar, han subscrit aquest dilluns un conveni de col·laboració entre la localitat del Comtat i la institució acadèmica.
 
L'acord preveu apropar les activitats de formació, investigació i culturals de la Universitat  i respondre a les inquietuds que plantege el municipi

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar i l'alcaldessa de Benilloba, Ana Delia Gisbert Taes, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració entre la localitat del Comtat i la institució acadèmica que incorpora a aquesta última a la xarxa de seus universitàries de la UA, dins de la nova política d’articulació comarcal d’extensió universitària.
 
Amb l’acord subscrit aquest matí al despatx rectoral, Benilloba es converteix en Aula universitària, el que permetrà a la institució alacantina desenvolupar activitats formatives, d'investigació o culturals a aquest municipi i, tal i com ha apuntat el rector, “respondre a les inquietuds que, en aquests aspectes, puga tindre la població local”. “Aquest conveni ens permetrà dur a terme diferents activitats a Benilloba i apropar la nostra institució acadèmica tant a la seua població com a la dels voltants”, ha dit Palomar.
 
Tots dos han coincidit que es tracta d'un acord “que beneficia mútuament totes dues institucions” ja que, segons el rector, «una de les nostres prioritats és obrir la Universitat, fer que existisca més enllà dels nostres murs i aquesta és una funció que fan de forma excepcional les nostres seus arreu del territori”. Acords com el d'avui amb Benilloba “ens permeten fer més gran la nostra institució i complir millor amb els nostres objectius”, ha assegurat.
 
 
Per la seua banda, l'alcaldessa de Benilloba, Ana Delia Gisbert Taes, ha mostrat el seu agraïment al rector i a la Universitat per la seua disposició i col·laboració i ha manifestat la seua intenció “d'aprofitar l'oportunitat ens que ens ofereix aquest acord i que estem convençuts aportarà un gran valor afegit a la nostra localitat.
 
A l'acte han assistit, a més del rector i l'alcaldessa, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, la directora del secretariat de Seus Universitàries, Eva Valero, la directora del secretariat de Promoció Cultural i Lingüística, Mar Iglesias, el director de la Escola Politècnica Superior, Andrés Montoyo y la secretaria General, Esther Algarra Prats.
 
AJUNTAMENT DE BENILLOBA


 

Comentaris

josep de Bna Barcelona
1.
escrit enviat a un anti

Carta anónima criticant el ensenyament
#6 Contestación al anónimo que critica la enseñanza en Catalunya.
Ante todo hay que aclarar algunas cosas que afirmas. Cuando en 1714 se conquistó Catalunya y la anexionaron al reino de España, no preguntaron a los que vivían aquí si querían ser españoles, sino que lo hicieron por la brava como si fuera una colonia conquistada, sin derechos hacia los nativos.
Como resultado de ello, se persiguió, acosó y se asesinó a los luchadores que se destacaron en la contienda, sin aplicar los derechos hacia los vencidos. También fueron perseguidos, torturados y encerrados, a los que tímidamente se quejaban o levantaban la voz. Todas estas humillaciones lo llevamos en los genes de generación tras generación.
-Cuando un alumno acaba su ciclo educativo, domina perfectamente el catalán y castellano, y muchos casi sin acento. La prueba está en que muchos locutores de medios españoles, son catalanes. Por lo tanto, donde está el problema?. No ocurre lo mismo con muchos de los estudiantes del resto de españa (Una gran mayoría). Solo hace falta ver programas del corazón, gran hermano, adán y eva y muchos parecidos, que dan pena por la cultura que demuestran tener, exponiendo públicamente sus miserias y trapos sucios. En estos programas no verás nunca a ningún catalán. Por lo tanto no tienes que darnos lecciones sobre formas de educar.
-Si preguntas a un estudiante en catalunya sobre cultura española, quien es Cervantes, Manuel de Falla, Góngora, Murillo, Goya y otros más, obtendrás respuesta acertada. Si al contrario preguntas a un estudiante español quien es Miró, Gaudí, Pla, Fortuny, seguramente muchos no lo sabrán. Por lo tanto donde está el problema?, si no es por el hecho de criticar y descualificar todo lo que suena a catalán.
  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat