Un nou projecte revitalitzarà l’Ullal Gran i el de les Penyetes

La creació d’un observatori d’aus, així com la recuperació d’espècies autòctones, es troben dins de les diverses actuacions que es duran a terme en els ullals.
 
L’Ajuntament de Tavernes, preocupat pels espais mediambientals i la seua revalorització turística, ha posat en marxa un projecte de revitalització de l’Ullal Gran i el de les Penyetes, que va patir un incendi fa uns mesos.
 
L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha inclòs estos enclavaments naturals dins del programa de recuperació d’espais degradats. En total, la inversió serà de 60.000 euros, dels quals el 80 per cent serà la subvenció de la Diputació, i l’altre 20 per cent eixirà de fons propis de l’Ajuntament.
 
El projecte consistirà a dragar l’ullal de les Penyetes, és a dir, traure la immundícia del fons perquè l’aigua tinga millor qualitat i n'isca més.
 
A més, hi ha previst col·locar passarel·les per a accedir a una illa central on es construirà un observatori d’ocells.
 
Com a conseqüència d'un incendi es recuperarà l'espai natural, s'eliminaran les espècies invasores, tant animals com vegetals, i se'n recuperaran d'autòctones.
 
El regidor de Medi Ambient, Josep Llàcer, agraeix la implicació de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, del diputat Josep Bort i dels tècnics que estan ultimant el projecte. Llàcer espera que esta actuació donarà un valor afegit als recursos naturals de Tavernes, recuperant una zona que s’havia degradat i que té un valor paisatgístic que s’ha de cuidar.
 
L’Ajuntament continuarà treballant braç a braç amb de la Diputació per a reivindicar i defendre el medi ambient i el turisme de Tavernes.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat