Diari La Veu del País Valencià
Espai de mediació de conflicte familiar
El Partit Judicial de Sueca tindrà un espai de mediació de conflicte familiar el gener del 2018 amb la nova normativa

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tavernes, Noèlia Alberola, la de Seguretat Ciutadana, Llum Sansaloni, i els representants dels municipis que formen el Partit Judicial de Sueca es van reunir fa uns dies amb la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Josefa Molero, i el secretari autonòmic d’Inclusió i Igualtat, Alberto Ibáñez per a conèixer de primera mà la situació del projecte de Punt de Trobada Familiar.

La Generalitat Valenciana promet al Partit Judicial de Sueca la creació d’un espai de mediació de conflicte familiar en Sueca per al pròxim any. Així ho van traslladar la Directora General d’Infància i Adolescència i el Secretari Autonòmic d’Inclusió i Igualtat.

La reunió, que va tindre lloc al saló de plens de l’Ajuntament de Sueca, va girar al voltant de la mediació i la intervenció en conflictes familiars, la prevenció contra la violència de gènere, la promoció de la igualtat entre homes i dones i altres projectes que podran veure la llum amb la nova Llei d’Infància i Adolescència i amb la nova Llei de Serveis Socials.

La Directora General va explicar que els Punts de Trobada Familiar (PEF) vénen regits en l’actualitat per la Llei específica dels PEF, un document que segons ha assenyalat n’és rígid i poc flexible respecte al nou model que es pretén proposar i instaurar des de la Generalitat Valenciana.

Però, les dificultats venen donades també per la concessió dels PEF a empreses privades. En este punt Molero va afirmar que no es podrà encetar el nou model fins que finalitzen els respectius contractes. “Això no obstant, ja estem treballant en la Llei d’Infància i Adolescència que permetrà donar la volta a la llei actual i significarà, per tant, el canvi del model. D’altra banda, mentrestant, treballen colze a colze amb els municipis per conèixer les necessitats reals i fer un estudi del territori per poder plasmar-ho als pressupostos de manera que en 2018 es puga avançar amb este projecte”, va assenyalar.

Comparteix

Icona de pantalla completa