El Consorci del Millars prepara un protocol per a autoritzar l'ús de piragües en el paisatge protegit

El Consorci del Paisatge Protegit del Millars ha acordat elaborar un protocol d'autorització per a la pràctica del piragüisme a l'entorn protegit, amb l'objectiu de determinar els criteris que han de seguir els clubs interessats i coordinar les accions en aquesta matèria. Aquest ha sigut un dels principals acords de la junta de govern de Consorci, presidida per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, juntament amb les alcaldesses de Borriana, Maria Josep Safont, i Almassora, Susanna Nicolau, el diputat provincial Luis Martínez, representants de la Conselleria, del Sindicat de Regs, tècnics i regidors de Medi Ambient.

“Hem decidit començar a redactar un protocol que aclarisca la situació i els requisits que han de complir-se per a poder utilitzar piragües en el Millars, en la línia de l'objectiu en el qual hem treballat en els últims anys en el Consorci per a compatibilitzar la protecció de l'entorn natural amb l'ús sostenible del paratge”, assenyala Benlloch. En concret, el protocol que prepara el Consorci del Paisatge Protegit del Millars contempla tres requisits bàsics: comptar amb autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, amb el permís dels propietaris dels terrenys que afecten a la iniciativa i el de la Conselleria de Medi Ambient. A aquestes premisses principals s'uniran altres com ara garantir el respecte i la cura del medi ambient o la prohibició d'abocaments.

La junta de govern del Consorci del Millars ha procedit també a la liquidació del pressupost de 2016, que deixa uns romanents de 93.333 euros. “Encarregarem un estudi en profunditat per conéixer el dany que els últims episodis de pluja i vent han tingut en l'entorn, amb la idea de poder invertir aquests romanents en la millora d'infraestructures que hagen pogut quedar danyades pels temporals, tals com a miradors, mobiliari o baranes. Encara que els municipis ja hem actuat en aquelles qüestions més urgents, estudiarem al detall l'estat de tots aquests elements per a deixar de nou el paratge en perfecte estat”, explica el president de torn del Consorci.

La restricció de la pesca en les goles del Millars en la temporada de nidificació d'espècies, l'actuació sobre els abocadors detectats o l'elaboració d'un estudi amb drons de la presència i l'impacte del porc senglar al paisatge protegit són altres dels acords adoptats.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat