Vila-real haurà de pagar més de quatre milions a veïns expropiats pel PP


Vila-real rep 13 resolucions urbanístiques i haurà de pagar més de quatre milions a veïns expropiats pel PP

L’alcalde anuncia que l’Ajuntament segueix enfrontant-se als ‘empastres’ dels populars i que la justícia li ha donat la raó en el càlcul del valor dels terrenys

L'Ajuntament de Vila-real segueix lluitant contra el “monstre dels empastres urbanístics del PP” i s'enfronta ara a la resolució de 13 expedients la quantia dels quals ascendeix a una mica més de 12 milions d'euros.

L'alcalde, José Benlloch, ha lamentat que “seguim enfrontant-nos a la sagnia urbanística provocada pel grup popular, que quan contractava obres en determinats terrenys per a després inaugurar i fer-se la foto s'oblidava pagar els solars als propietaris, als quals ara hem d'indemnitzar nosaltres”.

Benlloch ha recordat que un estudi detallat de l'urbanisme practicat pel PP fins el 2011 llançava un risc sobre l’Ajuntament de 231 milions en possibles sentències, dels quals “ja portem pagats prop de 20”. En aquest sentit, ha suavitzat la notícia, assegurant que “l'única part positiva de tot açò és que aquest equip de govern, que lluita pels interessos de la ciutat, ha aconseguit que la justícia ens done la raó i actualitze els valors dels terrenys al preu actual del mercat”.

D'aquesta manera, el paquet de resolucions passa d'un valor de poc més de 12 milions a una mica més de quatre, preu que “encara s'ha de certificar amb els propietaris que, si estan d'acord, en un termini màxim de sis mesos hauran de ser compensats”.

En cas de no estar d'acord, poden al·legar i “en tot moment dialogarem per aconseguir arribar a un consens, tant en el preu, com en la forma d'abonar aquesta quantitat, ja que no volem tocar els comptes ni endeutar-nos”, explica.

Així, Benlloch reconeix que “tornem a enfrontar-nos a un moment de dificultat, però estem ací per a gestionar l'herència del PP i, malgrat tot, seguir avançant en el model de ciutat que hem creat, que seria molt més viable si no estiguérem pagant el model que el PP ens ha deixat, caracteritzat per la mala gestió”.

“Els ciutadans han de saber que algunes de les zones urbanes on juguen els seus fills, practiquen esport, aparquen els seus cotxes o per on simplement transiten, no estan pagades”, assegura el primer edil, “perquè era l'especialitat del PP, i ara ens toca a nosaltres fer front al rosari d'expedients que han deixat al seu pas”.

Entre les resolucions es troben la de l'aparcament al costat de l'avinguda de França, que s'haurà de pagar ara per 1,5 milions; la del desdoblament de la carretera d'Onda en el tram enfront de l'associació de la Murà, per la qual se sol·licitaven 639.000 euros i que, gràcies a la revaloració dels terrenys, es rebaixa a 536.000 euros. També entra en la llista el jardí de Jaume I, en el qual dos dels 11 propietaris sol·licitaven 924.000 euros i que seran compensats amb 390.000. A més, s'inclouen les obertures d'alguns carrers al barri de Melilla, així com la d'Ignasi Vergara amb Pare Molina (160.000 euros); un tram de Santa Quitèria (129.000 euros), o una zona del jardí del Pilar, pel qual es demanaven 973.000 euros, que queden finalment en 217.000 euros.

L'alcalde assegura que “Obrirem un procés de negociació per solucionar-ho sense haver de demanar préstecs, pagant a poc a poc, dialogant”. “Açò no és una broma, ni són opinions, són fets reals, hem de gestionar a poc a poc la bomba que ens han deixat”, indica, al mateix temps que recorda que “si durant aquests sis anys haguérem tingut en disposició els diners que ara dediquem a pagar a aquells als qui se'ls va desposseir dels seus terrenys en el seu moment, ara els veïns podrien tenir més oportunitats”.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat