Sant Pasqual de Vila-real projecta crear un centre d'interpretació de la basílica

L'alcalde de Vila-real i president de la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual, José Benlloch, ha presidit aquest matí la reunió ordinària del patronat de l'entitat, a la qual han assistit també el president de la Diputació, Javier Moliner; el gerent de la Fundació Caixa Rural, Josep Ramos; el regidor de Turisme, Emilio M. Obioll així com membres de l'associació Amics del Pouet del Sant i de la comunitat de clarisses del convent. En la trobada, s'han posat sobre la taula alguns dels principals projectes en els quals treballa la Fundació per posar en valor el patrimoni de la basílica, precisament l'any que se celebra el centenari del patronatge de Sant Pasqual sobre la ciutat. La recuperació de les campanes de volteig, l'habilitació d'un centre de visitants i l'aprovació d'un pla de comunicació propi són alguns d'aquests projectes.
          
“La basílica de Sant Pasqual disposa d'un conjunt de campanes de volteig espectacular, amb la campana de volteig més gran del món, que, no obstant açò, es troba inutilitzada des de fa molts anys. La voluntat de la fundació és poder revertir aquesta situació i reparar el conjunt, perquè els vila-realencs i els visitants puguem tornar a gaudir d'aquestes campanes”, assenyala Benlloch. Amb aquest objectiu, la Fundació de Sant Pasqual ha començat a treballar en el projecte de reparació de les campanes i a cercar pressupostos per fer-ho possible. “És una situació anòmala i una vertadera llàstima que, mentre tenim el campanar de carilló en funcionament, no puguem escoltar el volteig de les campanes de l'altre conjunt, que, a més, és un recurs de gran valor per a la ciutat”, argumenta el responsable municipal de Turisme.
           
Un altre dels projectes en els quals ja està treballant la fundació, i així s'ha donat compte hui en el patronat, és la futura creació d'un centre d'interpretació de la basílica i entorn de Sant Pascual. La idea inicial que baralla Obiol és la de condicionar les actuals oficines de la fundació com a centre de recepció i interpretació, on els visitants podran rebre les primeres informacions i impressions del conjunt a través d'audiovisuals o panells, entre altres materials, abans d'endinsar-se en la visita a la basílica i Reial Capella, a més del museu del Pouet del Sant. “És un projecte en el qual tenim molt interés i estem segurs que revertirà en un millor coneixement de la figura del nostre patró”, detalla el responsable municipal de Turisme.
           
També amb l'objectiu de millorar la difusió de Sant Pasqual entre vila-realencs i visitants, el patronat de la Fundació ha acordat aquest matí aprovar un Pla de Comunicació de l'organisme. La consolidació de la imatge pròpia de l'entitat a través d'eines com un portal web o la presència en xarxes socials o butlletins són alguns dels instruments que s'inclouran en aquesta planificació.
           
Al costat d'aquestes qüestions, el patronat de la Fundació de Sant Pasqual ha nomenat aquest matí una comissió executiva, que s'encarregarà de la gestió diària de l'organisme. La comissió, formada per un representant de l'Ajuntament, el secretari de l’entitat i un membre de Fundació Caixa Rural, pretén dotar de major agilitat i eficiència a l'entitat en la presa de decisions del dia a dia.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat