Vila-real implanta un programa pioner als centres de salut


Vila-real implanta un programa pioner als centres de salut amb nutricionistes per a fomentar hàbits de vida saludables

Professionals titulades en nutrició formaran el personal mèdic i d’infermeria i oferiran tallers a pacients amb malalties cròniques i necessitats especials
 
Els centres de salut de Vila-real explicaran a partir d'aquest mes amb assessorament professional per part de titulades en Dietètica i Nutrició, en coordinació amb l'Ajuntament de Vila-real. Així ho han anunciat la regidora de Sanitat, Silvia Gómez i el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira.

D'aquesta manera, el personal mèdic i d'infermeria dels centres de la Bòvila, Carinyena i Dolores Cano Royo (El Pilar) complementaran la seua formació a través de sessions dirigides per tres professionals de la nutrició dependents de l'Ajuntament.

A més, aquells pacients amb malalties cròniques i necessitats especials en les seues dietes, seran citats per assistir a tallers grupals en els quals les professionals en Dietètica i Nutrició oferiran pautes saludables per millorar el control de la seua malaltia.
 

La regidora de Sanitat, ha explicat que “es tracta d'un projecte ambiciós que el seu objectiu és fomentar els hàbits saludables, perquè no tot és fer esport, ja que l'alimentació juga un paper crucial”, al mateix temps que ha agraït al Departament de Salut de la Plana “l'acolliment d'aquest programa per a millorar la vida de les persones”.

Per la seua banda, Miquel Rovira ha assegurat que “és una iniciativa molt interessant per seguir perfeccionant la millora de l'atenció al pacient, especialment en aquells casos en els quals compten amb una patologia vinculada als mals hàbits alimentosos, com la diabetis, les malalties cardiovasculars, i fins i tot alguns tipus de càncer”.

L'objectiu d'aquesta estratègia de salut, pionera en la ciutat de Vila-real, és actualitzar els coneixements del personal sanitari en els temes relacionats amb l'alimentació i la nutrició, la qual cosa redundarà en un benefici per als pacients, sobretot per a aquells pacients crònics en els quals la dieta i l'estil de vida saludable exerceix una gran influència en el control de la seua malaltia.

L'engegada d'aquesta iniciativa ja ha començat amb l'adscripció d'un nutricionista a cadascun dels centres de salut, de manera que coneguen l'equip assistencial i inicien la planificació de les sessions. Una vegada format el personal sanitari, es procedirà a seleccionar els pacients segons el seu grau de cronicitat per a realitzar tallers grupals en funció de les característiques de cada patologia.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat