Diari La Veu del País Valencià
Cocentaina – Pregoner de la Fira de Tots Sants 2016
Josep-Vicent Torregrosa, prestigiós metge contestà, serà el Pregoner de la Fira de Tots Sants 2016

El Departament de Fira ha fet públic el nom de la persona encarregada de llegir el Privilegi i inaugurar, així, la 670a edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. El Pregoner d’aquest 2016 és Josep-Vicent Torregrosa, prestigiós metge contestà que actualment desenvolupa la seua tasca principal a Barcelona.

Josep-Vicent Torregrosa, naix a Cocentaina i estudia Medicina a València, on s’especialitza en Nefrologia i posteriorment, des de 1991 s’uneix al Servei de Nefrologia i Trasplantament Renal de l’Hospital Clínic de la Universitat de Barcelona. A més, és professor de Medicina de la Universitat de Barcelona, així com en màsters de la Universitat Complutense de Madrid, Universitat d’Alcalà d’Henares i la Universitat Internacional de Barcelona. Ha completat estades en el Departament de Trasplantament Renal del Jackson Memorial Hospital de Miami i en el Servei de Nefrologia de l’Hospital de la Universitat de Pennsilvània, tots dos als EUA.

Està reconegut entre els 10 millors nefròlegs d’Espanya. I entre molts altres reconeixements, ha rebut diversos premis a la investigació, entre ells, el Premi Institut Reina Sofia a la Investigació Clínica.

Mariona Carbonell, regidora de Fira, ha volgut felicitar públicament Josep-Vicent per aquest nomenament: “Per a nosaltres és molt important que, mitjançant la Fira de Tots Sants, puguem reconéixer la tasca de tants i tantes contestanes que, arreu de l’Estat i fins i tot del món, estan triomfant en les seues respectives disciplines, sent pioners i investigadors reeixits. En el cas de Josep-Vicent Torregrosa, el seu currículum no ens deixa cap dubte, estem segurs que serà un bon Pregoner per a aquesta Fira de 2016”.

Josep-Vicent Torregrosa, juntament amb Juan Diego Ingelmo Benavente, autor del cartell, seran els protagonistes d’aquesta edició del certament.

Recordem que Juan Diego Ingelmo és nascut el 1972 a Oviedo, encara que actualment resideix a Borriana. La seua obra, titulada ‘Fira de Tots Sants’ i guanyadora en concurs, serà l’estendard de la Fira a partir d’aquest mateix divendres dia 30 de setembre, quan es presentarà oficialment al públic.

Precisament, el Departament de Fira ha volgut convidar públicament a tot el poble de Cocentaina a assistir aquest divendres dia 30, a partir de les 20.30 hores al Centre Cultural el Teular, a la presentació oficial de la Fira de Tots Sants de Cocentaina 2016. Durant l’acte, notablement renovat respecte a edicions anteriors, es donaran a conéixer les principals novetats de la Fira 2016, podrem escoltar les intervencions de Pregoner i autoritats i, com a punt important, es mostrarà per primera vegada el cartell d’aquesta 670a edició del certamen contestà.

“Esperem que la gent s’anime i vinga a gaudir amb aquest primer acte oficial de la Fira. L’any passat, en la nova ubicació a les portes del Teular, ja va resultar un èxit. En aquesta ocasió hem inclòs algunes novetats i una ambientació que de segur que agrada molt als assistents. Sentiran com la Fira va acostant-se a poc a poc i podran conèixer, de primera mà, com serà la nostra Fira en aquest 2016”, conclou la regidora.

Comparteix

Icona de pantalla completa