Llum verda al IV Festival de Cinema Petit d'Asp


El passat 28 de febrer la Junta Local de l'Ajuntament d'Asp va aprovar les bases d'inscripció de curtmetratges per a la quarta edició del Festival de Cinema Petit, que aquest any tindrà lloc de l'11 al 15 d'agost de 2017.

El certamen, com en les tres edicions anteriors, tindrà caràcter internacional, i en ell podran participar curtmetratges de totes les parts del món, que hagen estat produïts amb posterioritat a l'1 de gener de 2015 i que tinguen una durada màxima de 30 minuts.

Totes les seccions del festival tenen caràcter competitiu. Aquest any la principal novetat ve donada en la secció provincial, que passa a ser autonòmica sota el nom Secció Cinema País Valencià. Segons l'organització “malgrat que la secció s'amplia a les tres províncies de la Comunitat Valenciana, el cinquanta per cent de les obres a projectar serà cinema fet per alacantins, d'aquesta manera continuem amb el suport al nostre cinema més proper”. La resta de seccions no sofreixen modificació.

Per aconseguir major participació de cinema local, en aquesta edició i com a activitat paral·lela, s'ha tornat a engegar el Taller de creació de cinema documental i no ficció, que donarà com resultat un curtmetratge documental d'uns vint minuts de durada, realitzat pels assistents al curs i que serà exhibit el dia de la clausura del certamen, al costat d'altres obres creades també pels propis alumnes, o per qualsevol aspense que vulga participar, sempre que aquest haja produït, dirigit o actuat en algun curtmetratge.

Sobre el taller de documental la regidora de Festes, Isabel Pastor afirma que “aquest tipus d'activitat paral·lela està tenint gran èxit de participació, tant per al taller i com per a les obres que es realitzen en ell, ja que l'any passat per a la secció local es van acostar a l'Auditori Alfredo Kraus prop de 700 espectadors que volien veure cinema realitzat per i per aspenses”.

El Festival de Cinema Petit cada any va cobrant major importància dins de la indústria del curtmetratge, tant és així, que el certamen ha rebut el reconeixement al festival més nombrós en El dia més curt 2016 reconeixement que premia la Coordinadora del Curtmetratge Español.

A més, en la seua tercera edició van participar curtmetratges realitzats per grans noms del cinema espanyol, com Benito Zambrano, Hugo Silva, Gracia Querejeta; i va tenir entre els seus títols a competició obres com ,Timecode, de Juanjo Giménez que va ser Palma d'Or de Cannes al Millor Curtmetratge, Guanyador del Goya 2017 al Millor Curtmetratge de Ficció i que ha estat nominat a l'Óscar 2017 al Millor Curtmetratge de Ficció.

Per aquest any l'organització espera tenir el mateix èxit de participació de curtmetratges i de públic.

Font: notícia guanyador 'El día más corto':http://eldiamascorto.com/los-premiados-de-4a-edicion-de-el-dia-mas-corto-edc/

Bases del IV Festival de Cine Pequeño 2017.pdf


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat