Diari La Veu del País Valencià
Manises estarà present en FITUR 2017
Manises assistirà aquest any a FITUR (Fira Internacional de Turisme de Madrid) amb la finalitat d’oferir i mostrar als visitants professionals i particulars, l’oferta de la ciutat com a destinació cultural i sostenible.

Les ofertes que es van a llançar des de Manises enllacen amb l’objectiu de l’Agència Valenciana del Turisme per a la Comunitat Valenciana, d’un autèntic Mediterrani: #MediterráenoEnVivo en el qual viure experiències úniques en el temps d’oci. Les experiències d’oci que es presenten des de la ciutat de Manises són principalment culturals i a més, ofereixen la possibilitat de viure en primera persona la creació d’una obra ceràmica i conèixer els més de 700 anys de la tradició ceramista local. Les propostes són també sostenibles, ja que ofereixen la possibilitat de conèixer l’entorn natural més proper a la ciutat, el Parc Natural del Túria i el cultiu per excel·lència de l’Horta Valenciana, la taronja.

Entre les iniciatives presentades en FITUR, destaquen les següents:

-CERÀMICA DE MANISES: SENT-LA – Oferta presentada per l’Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-GREMI, amb la qual es pretén divertir-se i sentir la màgia de ser un artista per un dia en el seu taller-escola, on es podran crear peces en un torn de terrisser, pintar un socarrat o decorar un taulell.

-DESCOBRINT LA CERÀMICA – Oferta de l’empresa Encisar-te, qui realitzarà una activitat pràctica de modelatge o decoració en ceràmica combinada amb un recorregut per Manises.

-PRACTICA LA CERÀMICA – Oferta de la Ceràmica Valenciana de José Gimeno Martínez. Ens donen la possibilitat de viure l’experiència de la ceràmica en una centenària fàbrica de Manises, en la qual podrem conèixer el modelatge, esmaltat i decoració de la ceràmica, igual que podrem realitzar una pràctica ceràmica de la mà d’artesans experimentats.

-TOUR BTT MANISES + RUTA CERÀMICA – Oferta de l’empresa manisera València Adventure. Es tracta d’una ruta cicloturista que parteix del Parc de Capçalera a València i realitza un recorregut per les riberes del Parc Natural fins a la població de Manises, on es realitza una visita guiada als llocs d’interès.

-RUTA ENTRE TARONGES AL COSTAT DEL RIU TÚRIA – Oferta de l’empresa Horts del Túria que ofereix la possibilitat de visitar i recol·lectar taronges en un hort ecològic i com a colofó degustar un suc recentment espremut de les taronges recollides per tu.

Com a novetat aquest any, també es presenten els Day Tours organitzats des de Turisme València en col·laboració amb la Regidoria de Turisme que, en el cas de la ciutat de Manises consisteix en una jornada d’un matí que inclou una visita al Museu de Ceràmica de Manises, a una Fàbrica de Ceràmica Tradicional per conèixer el procés d’elaboració concloent amb la visita a la Seu de l’Associació Valenciana de Ceràmica (AVEC) i al seu punt de venda de Ceràmica.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Javier Mansilla, ha destacat que “continuem treballant per posar en valor el recurs cultural per excel·lència de Manises, la ceràmica i també per treure partit al nostre recurs natural principal, el Parc Natural del Túria i la seva horta”.

Fins a FITUR, el dissabte 21 de gener es desplaçarà un artesà que realitzarà una demostració en viu de terrisseria i convidarà el públic assistent al fet que provin com és sentir-se en la pell d’un artesà. Aquest maniser serà José Royo Alcaraz, ceramista recentment guardonat amb el Premi Nacional de Ceràmica Terrisseria Tradicional 2016 atorgat per l’Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica.

Comparteix

Icona de pantalla completa