Manises nomena dos nous Fills Adoptius de la ciutat

Manises ha celebrat aquest cap de setmana el solemne acte institucional de nomenament de fills dels nous fills adoptius de la ciutat. 
 
L'Auditori Germanías va acollir durant la tarda del dissabte 11 de febrer l'emotiu i multitudinari acte de nomenament de fills adoptius de la ciutat de Manises. José Luis Lazkanoiturburu i Antonio Garai, dos capellans pertanyents a l'ordre de Canonges Regulars de Letrán i veïns del barri Sant Francisco, van ser els triats per l'equip de govern parar rebre aquesta distinció.
 
La seva trajectòria vital al servei dels més desfavorits i la lluita per la justícia social que han dut a terme des de fa més de quatre dècades, a càrrec de les parròquies de Sant Jerónimo i Sant Francisco, així com la seva inestimable ajuda a tots els veïns i veïnes de Manises han estat els principals motius pels quals han estat triats mereixedors d'aquesta distinció que l'Ajuntament de Manises va aprovar en la sessió plenària del 22 de desembre de 2016.
 
L'acte va començar a les 19:00 de la tarda del dissabte amb una colla de dolçainas amenitzant l'arribada de familiars i amics de José Luis i Antonio. Una vegada iniciat l'acte, es va projectar un emotiu vídeo homenatge en el qual amics i amigues dels homenatjats relataven anècdotes entranyables viscudes amb ells al mateix temps que es narrava la seva biografia acompanyada de fotografies antigues. Després, l'alcalde de Manises, Jesús Borras i Sanchis, va fer lliurament als homenatjats d'un plat de ceràmica de reflex metàl·lic del ceramista manisero Arturo Mora i d'una placa commemorativa que recollia els detalls de la decisió presa en el ple municipal del mes de desembre del passat any. Va ser un dels moments més emotius de la nit, sobretot quan José Luis, delicat de salut durant les últimes setmanes, va pujar amb molt esforç acompanyat d'una gran ovació a l'escenari.
 
 
La celebració va concloure amb una actuació musical a càrrec del cor de l'Ateneu Cultural Ciutat de Manises, que va interpretar, en primer lloc, un Pare Nostre en basc i tot seguit, una cançó sobre la ciutat de Manises amb la finalitat de mostrar els llaços d'unió entre ambdues ciutats. 
 
Finalment, els nous fills adoptius de la ciutat de Manises, es van fer diferents fotos de família amb els diferents col·lectius i amics que estaven allí presents. Van ser més de 400 persones les que van voler acompanyar en aquest dia tan assenyalat a José Luis i a Antonio.
 
L'equip de govern de l'Ajuntament de Manises vol donar el merescut reconeixement a aquestes dues persones que en les parròquies de les barriades obreres i en les comunitats cristianes de base van trobar un espai on demostrar que es podia viure la fe d'una altra manera, participant activament en el moviment obrer i ciutadà.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat